Ben ozelde bir doktora gidiyorum doktorumun sezaryen ucreti de vajinal ucreti de ayni fark etmiyor. Bugune kadar hic dogumu konusmamistik doktora nasil dogurayim dedim sen nasil istersen oyle dogurturum icine nasil sinecekse oyle sec ama bebek daha kanala girmemis vajinal olacaksa biraz daha beklemen lazim dedi. Sonra ben ona cinsel hayatimin bozulmasini vajinal yirtik, genisleme, idrar tutamama, vajinadan hava kacirma gibi problemlerden korktugumu soyledim ve kendisinin kisisel onerisini merak ettigimi soyledim. Anne icin de bebek icin de en sagliklisinin ve risksiz olanin sezaryen oldugunu soyledi. Bebek travmatize olarak dogmamis oluyo kafasinin omzunun sıkışma imkanı yok sen o acıları çekmiyosun dedi vajinandan bebek çıkarıp bozulmamasını bekleyemezsin tabii ki eskisi gibi olmayacak dedi genişleme yırtılma olabilir ama hepsnin de ameliyatı var illa ben doğum sancısını yaşamak istiyorum müdahale istemiyorum dersen bekleyip vajinal de doğurabilirsin dedi. Ben şahsen vajina tahribatından çok korktuğum için sezaryene hemen ikna oldum