arilanki_ Kızlar 38+6 da nst de sancılarım çıkması ve bebeğin hareketlerinin az olması sebebiyle 39+0 da hastaneye yatışım yapıldı. Suni sancı ile doğumu başlatacaklardı. Hastaneye yattıktan sonra yaklaşık 1 saat suni sancı verildi. Sancılarım düzenli aralıklarda 100 lerde çıkıyordu. Çokta rahattım Oo böyleyse bu ne güzel doğum yaparım ben diyordum. 1 saat sonunda hemşire nst mi doktoruma atmasıyla doktorum hemen suni sancıyı kestirdi ve odama geldi. Bebişin kalp atışları çok yavaşlamış hareket etmeyi kesmiş. Acil olarak sezeryana alındım. Hamileliğim boyunca doktorum da bende hiç sezeryan ihtimalini hiç düşünmemiştik bile. Beni doğum haneye götürdüler belden aşağımı uyuşturdular. O an panik atak geçirdim. Kalbim çıkacak gibi oldu hemşireye söyledim kalbim çok hızlı atıyor nefes alamıyorum diye ama monitörden bakıyor kalp atışlarım da normal. En son nefes alıp verdirmeye başladı bana. Sonra ben 2 kere kustum ve rahatladım. Ardından doğum başladı. Bebişim doğdu ama hiç ağlama sesi duymadım. Doğdu mu dedim sadece doktorum da evet dedi. Ama bana göstermediler vermediler de. Ardından kendi doktorum çocuğun doğdu çokta güzel ama panik yapma kanala girmiş ama boynuna 2 tur kordon dolanmış dedi. Ben o an ki ruh halimle tamam diyebildim sadece. Sonra çocuk doktoru yanıma gelip bebeğin nefes alamıyor ciğerlerinde ki suyu atamadı. Yoğun bakıma götürücez 2 saate getiririz diye düşünüyorum getirmezsekte sizi bilgilendiririz bi kaç gün yoğun bakımda kalabilir deyip götürdüler çocuğumu. O an bana ne oldu bilmiyorum tamam dedim geçtim çocuğum kaçta doğdu diye sordum sadece. Ardından odaya götürdüler beni. Eşim doğumhane kapısındaydı ona da demişler yoğun bakıma götürüyoruz. Eşim de çok kötü olmuş. Beni de odaya götürdüler ben hala sersem gibiyim anlamıyorum hiçbir şeyi. 2 saat sonra hemşire gelip bebişim kıyafetlerini istemişler. Doğumhanede verdiğim kıyafetleri bile giydirmeden götürmüşler oğluşumu. Sonra giydirip getirdiler çocuğum odaya gelince her şey değişti o zaman ağlamaya başladım. Şu an 16 günlük oğluşumuz 😍 3715 kilo doğdu. 4 üncü gün kontrolünde 3200 kiloya kadar düşmüş. Emzirememişim emer sanıyorken emmiyormuş aslında. Sarılıkta geçirdi. Mastit oldum. Şu an çok iyiyiz ama 3800 oldu kilomuz. Bu da benim doğum hikayem kızlar 💕💕
aydkut arilanki_ gecmis olsun, gozunuz aydin olsun. Bende de panik atik var o ameliyat ani vs.ürkütücü geldiğinden korkuyorum ameliyat anında herhangi bir şey hissettiniz mi dokunma, bastırma,çekistirme gibi panik oldunuz mu nasıl sakinlestiniz
Nur1290 arilanki_ bende 35. Haftama giriyorum yarın benimde ilk ve aşırı heyecan başladı nasıl olcak belirsizliği var bakalım akışına bırakcam 🥰
arilanki_ Nur1290 gerçekten akışına bırak ve doktoruna güven canım. Ben o an hayır sezeryan olmaz normal doğum olacak diye diretseydim kim bilir bebeğimin başına neler gelirdi. Doktorun senin ve bebeğin için en iyisini bilir. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 💕
arilanki_ aydkut çekiştirme bastırma gibi şeyleri hissettim tabiki ama nefes çok önemliymiş. Doğru nefesle sakinleştikten sonra ameliyat anında sakinleşebildim
nurellaaa__ arilanki_ çok pozitif şeyler yaşamamışın bundan sonra herşey çok çok güzel olsun inşallah allah yavrunu sana bağışlasın analı babalı büyütsün 🤲🏼😍