aysgl330633 LadyX evet genel olarak duyan herkes önce bi şaşırıyor. Köftelik bulgurla tapılan soğuk çorba diyebiliriz . Akdeniz bölgesinde bu yemek sıkça tüketilir. Ermek tarafında içerisine ceviz koyuyorlarmış biz Alanya-Anamur tarafında ise yer fıstığı koyarız tek fark bu yapılışları aynı. Hamileliğimde öyle bir canım çekmişti ki büyükçe bir leğende yoğurulur bulguru malzemeler karıştırılır. Yerde oturup bir güzel yoğurdum hazırladım.Leğeni balkonda masaya götürüp ordan doldurup yiyeceğiz ve ben içten içe korktum acaba leğen düşer mi acaba elimden kayar mı dökülür mü ? Yani düşerse yeniden yapsam o geçen zaman zarfında çatlarım hızlıca yemek istiyorum 🤣🤣 Eşim dedi ki hazırladığında önce biraz ye sonra getir bari masaya o kadar korkuyorsan. 🤣 Ay çok gülmüştük yaa. Yani nasıl sevdiğimi artık siz düşünün . Yazları sıcak havalarda çok tüketilir ama ben kışın bile yerim. Benim için batırığın mevsimi yok. 😍😍😍😍😍
deletedmom43191 LadyX 🤣🤣🤣 hamuru tavada pisiriyosun ortasini acip tereyag peynir koyuyosun bandira bandira yiyosun
kurkmantosuzmadonna LadyX çörek getirmişti. Ama diğerleri hayır. 😄 Köyde yaşıyordu ailesi. Dondurmayı ben Maraş’a gidince yemiştim Yaşar ustaydı sanırım. Uf mük mük….
ikinciyesekeranne LadyX peynir helvası 😄 Höşmerim değil ama peynir helvası 😄 Köftesi, Hayrabolu tatlısı, bi de içen insanlar için şarabı rakısı 😄
kurkmantosuzmadonna LadyX aaaa gerçekten mi ? Bizimkiler arada Madodan getirtiyor. Ama yerinde yemek başka oluyor.
aslmoms LadyX ıslama yufka, tavuk, tavuk suyu , ceviz ile yapılıyor . ona aslında banduma da deniyor 😅😅 tavuk suyuna bandırılıyor ya yufka. Banduma işte 😅😅