nazliylmaz Ben 11 haftalık bir gebeyim haftaya NIPT TESTİ yaptırıcam sonucları doğruluk oranları nasıl cevremde yaptıran yok o yüzden merak ediyorum anneler bilgileri olan varmı
ecemk94 nazliylmaz 38+1 haftayız şuan. Sadece 2li test yaptırmıştım ve düşük risk çıkmıştı. Düşük çıkınca fetal yaptırmaya gerek duymadım ama şuan keşke yaptırsaydım diyorum. FETAL doğruluk oranı daha yüksek o yüzden yaptırmadığıma pişmanım
Gokturkmom_ nazliylmaz Doktorum 2li testi kaçırınca 4lü tarama testi önerdi sonuç temiz gelince başka test yaptırmadım.Detaylı ultrason çekildi bide🤍
mervekalkann nazliylmaz durumunuz varsa fetal yaptırın kesinlikle diğer testlere gerek kalmıyor. Ben ikili tarama testi yaptırmıştım sonuçlar temiz çıkınca doktor diğerlerine gerek yok dedi detaylı ultrason yaptırdım 22. Haftamda şimdi de şeker yüklemesi yaptıracağım salı günü 24+2 olduk.
beyza_gmsgl Ben 13 haftalığım ve fetal dna yaptırdım direkt daha önce kan pıhtılaşmasına bağlı iki düşüğüm vardı. Doktor riske atmayalım 2li 3 lü ile vakit kaybetmeyelim direkt fetal yaptır dedi sonuçta 10 günde çıktı şükür ki bakılan her şey düşük riskli çıktı
annne_ Bu testler nasıl yapılıyor tam olarak ilk bebeğime yaptırmamıştım ancak çok problem yaşadım erken doğum riskiyle savaştık şuanda tekrar hamileyim ve testleri yaptıeacağım ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum ve çok merak ediyorum beyza_gmsgl
beyza_gmsgl annne_ gelip sizden 2 tüp kam alıyolar. Kanınızdan sizin ve bebeğinizin dnasını ayrıştırıp bebeğin dnasını inceliyolar. Yaklaşık 60-70 küsür hastalığa bakıyolar sonuçlarda %99 oranında doğru çıkıyor diğer ikili üçlü testlere göre 10.haftadan itibaren yapılabiliyor. Doktorunuz zaten yönlendiriyor benim öncesinde iki düşüğüm olduğu için doktoe vakit harcama direkt fetal dna yaptır içimiz rahat etsin dedi
_Ebrukaracan06_ Ben 2 lı ve doktor dedi diye 4 lü tarama testi yaptırdım şükür bi sıkıntı çıkmadı fetal içinde önermesi testlerin gayet iyi dedi ultrasyonla burnuns ve bi kaç şeye baktı yaptırurken 2 tüp kan aldılar