medelas1 aşkım benim 35′te 100′e kadar sancılarım vardı hiç kırkını aşağısına inmedi hep yalancı sancı öyle böyle deyip beni yollamışlardı ama meğersem gerçek sancılarımms sancılarım var nst’de de gözüküyor açıklığım 2 santim bebek baş aşağı kanala yakındı bildiğin karnı üçgen oluyordu veya bir tarafa toplanıyordu ben hem özel hem devlet takipliydim şu mantıkla ilerlemiştim özele vereceğim parayı bebeğime harcarm falan diye bir gün ben yine sancılarım tutmuştu karnım üçgen oluyordu nişanım gelmişti hastaneye gittim nst’yi aldılar full çekiyor sancı aralıksız bana dediler ki seni doğumhaneye alacağız salak ben de kabul ettim kız benim doğumhaneye aldılar Suriyeli mülteci Dolu bir odada 10 hediye var herkes sancı odasında yattığı yerde doğuruyor ebelerin umurunda değil sabaha kadar beni gelen giden parmakla di affedersin ama açıklığım ilerlemiyordu bebeğin boynunda 3 tur kordon varmış görememişler en son dayanamayıp imza atıp çıkmıştım eve gittim oradan özel hastaneye doktor bana senin çatından nasıl doğum yapacaksın bebeğin boynunda 3 tür Kordon var bebek kanala yamuk girmiş açıklığı olmuyor o yüzden boğuluyor dedi acil sezeryana aldı eğer bebeğin boynunda kordon yoksa baş aşağı kanala yakınsa veya kanaldaysa eline bez al yerleri ördek yürüyüşü yaparak squat yap tarçın çayı hurma çayı kekik çayı ikişer ikişer merdiven çık basınçlı bir şekilde in sıcak suya oturur bunları yapmadan önce bacaklarını bir sağa bir sola açarak yaylan çok etkisi oluyor özellikle bebek kanaldaysa ya su ya nişan gelmesi oluyor sıcak suya oturmak da rahim ağzını gevşetiyor açıklığı kolaylaştırıyor