Şimdiden diyim yazım uzun olacak :)
İlk bebeğimi rahim ağzınyetmezliğinden 16 haftalıkken kaybettim. O yüzden şuan ki bebeğimde 13 haftalıkken serklaj atıldı. Hiç bir zaman riske atmadım 34. Haftama kadar sadece yattım çok nadir evde yürüdüm annrmlerde kaldım zaten bu sürede. Neyse Gel zaman git zaman 21. Haftada bi anda her şey değişti hunilrşme rahim boyu 14 mm hastaneye yat çık bir dünya iğne ilaç 26. Hafta da ciper geliştirici iğne sürekli stres 28 e gelse yeter 30 a gelse yeter… gerçekten zaman geçmedi çok ama çok zor bir süreçti benim için kızım için bir kez bile alışverişe çıkamamıştım :( ama her şey bebeğim için dedim sürekli dualar ettim pozitif kaldım :) 36. Hafta kontrolüne geldiğimde doktor artık haftaya alalım dikişini büyük ihtimal gelecek gibi duruyor dedi ve dediği gün 16 mart kadir gecesiydi 🤲🏻 bu gebeliğimi öğrendipimde 37 ne zamana geliyor diye kontrol etmiştim ve kadir gecesini görünce umarım Rabbim doğumu o hün nasip eder demiştim çok şükür kabul oldu. O gün doktora gittim ve dikişlerimi aldırdım inanın aska acımadı sadece baskı hissi gibi oldu ve doktor kontrol etti 2.5 santim açıklık var doğumhaneye in bakalım 3.5 4 cm gibi olursa yatışını yapalım dedi. İndim, ablam ve eşim hep yanımdaydı ebem ve doktorum zaten çok iyiydi her şey çok güzeldi çok şükür. Tuvalete girdim çıktım nst bağlanmadan kontrol edelim dedik ve 3.5 cm açıklık :) doğumhaneye yatışım oldu nstde sancı çıkıyordu ama keyfim iyiydi ebem bu kadar rhaat olmaman lazım diyip hüldü ve suyumu patlattı🤣 işte o zaman sancıları anladım ve direkt pilates topunda zıplayarak ıkınmaya başladım tam yarım saat sonra ebe kontrol etmek istedi ve 6 cm açıklık dedi bende epidural istedim en başından beri istiyordum çünkü hrmen doktorlar geldi o sırada 3 kez daha sancı girdi be geçince hemen yaptılar canım hiç yanmadı. Daha sonra yatırıp nst bağlayıp samcı geldiğini anlıyor muyum diye kontrol ettiler ve anladım karnım hem diklşiyor hemde sertleştiğini hissediyprdum. Epidırali aldıktan on dk sonra açıklık kontrolü yapalım dedi ebe ve tam açıklık dedi ikimizde şok olduk🤣 hemen ırda ıkınma provası yaptırdı gayet gğzeldi daha sonra hadi doğumhaneye dedi ve yürüyerek geçtim tam çatala çıkacakken bişey hissediyordum bacak aramda çok ilginçti 🤭 hemen doktorum heldi ve ıkınmamı istedi gözümü kapatıp ikimciyi ıkınırlen doktor bak bakalım burda kim var dedi 🥹🥹 yavrum doğmuştu çok şükür 🧿🤲🏻 4 ya da 5 dikişim var oda gayet normal bence çünkü aylarca hareketsiz yattım. Bu da benim doğum hikayem :) serklaj olurken çok araştırdım hep detaylı şeyler aradım ama bulamadım o yüzden bu kadar detaylı anlatmak istedim. Yazım yanlışı ya da anlam hatası varsa kusura bakmayınız yanımdaki 5 günlük hanımefendiden dolayı hızlı hızlı yazdım. Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimseye aratmasın inşallah çok çok güzel bir duyguymuş çok şükür🌸🤲🏻