mrssanne Kızlar sorun direk başlıkta. Desteksiz büyütüyorum, gurbetteyim kimsemiz yok burda. Ben de devlette çalışıyorum eşim de. İkinci çocuğu bekletmeden yapalım diyor ben de kararsızım
bilmemben mrssanne bence en az 3 4 sene olmalı yoksa büyük çocukta bebek olacağı için ister istemez ilgi azalacak
sakaryamm54 mrssanne Büyük oğlum 5 buçuk yaşındaydı ikinci oğlumu doğurdum şimdi 18 aylık oldu ikinci 27 haftalık üçüncü oğluma hamileyim ara verdiğim için çok zorlandım bu doğumdan sonra kordon bağlatıcam yaşım 30 oldu ara verildiği zaman 4-5 yıl kadar tekrar başa sarmak zor oluyor benim fikrim ve bence 2 yaş ideal kardeşler arasında
ABusraaaa mrssanne yani ilgi olayını bence takmayın 5 yaşındada yapsanız o ilgi hep eksik olcak 2 yaşındaki çocuk anlamaz küçükken ihmal edildiğini ama bı 5 yaşındaki cocuk net anlar. Benim kızım doğduğunda 2 buçuk yaşındaydı oğlum ve bende gurbetteyim annem 40im çıkana kadr kaldı ama gittiylerinde gerçekten çok zorlandifimi hissettim. Yani zor hatta çok zor diyebilirim heleki desteksizsen.
Busraaaakkk mrssanne Bence belli bi şart yok tamamen mental sağlınıza, ekonomik durumunuza, ona yetebilecek gücü eşler arasında kendinizde bulabilmenize bağlı.
aslmoms Ben ya bekletmeden hemen büyüsünler, veya 5/10 yıl sonra olsun taraftarıyım. Şuan 10 yıl sonra gebeyim. Güzelde böyle aslında. Ben memnunum. Ama düşünsenize 10 yıl önce kızımdan hemen sonra yapsam şimdiye biri 9 biri 10 olurdu :) Güzel olabilirdi.
aslmoms mrssanne bence durumunuz şartlarınız uygunsa yapın. Yapmazsanızda üzülmeyin. 10 yıl sonra evimize bebek neşesi geliyor :)
rumeysa_ttkrky16 Hemencecik de olur birkaç yıl sonrada maddi manevi durumunuza bağlı rabbim verdikten sonra çocuk yapmak nedir ki oluverir 😂 benim 2 oğlumun arasında 3 yas var buda 3. Gebekigim kızımız olacak 3. Yas oluyo en küçük oğlumla aralarında şuan 3 yaşında diğeri 6 7 olacak haziranda
mrssanne rumeysa_ttkrky16 Benim kızım yeni 1 yaşına girdi eşim de beraber büyüsünler ilerde gözün almaz diyor karıştım baya
betuussss16 Ben de gurbetteyim ve tek başıma desteksiz büyütüyorum oğlum 6 yaşında ve 12 haftalık hamileyim 🥹 kıskançlık yok oğlum da kabullenememe yok psikoloji bozukluğu yok heyecanla kardeşini bekliyor resmen ve dönüp bakınca diyorum iyi ki ara vermişim 🥰
mrssanne betuussss16 öyle de diyen çok tabii Benim kızım yeni 1 yaşına girdi eşim de beraber büyüsünler ilerde gözün almaz diyor karıştım baya
3melekannesiyim mrssanne Ard arada 3 çocuk gerçi 2si plansızdı ama oldu çalışmıyorum evdeyim ve çok zor biri 3.5 yaşında diğeri 2 yaş 3 ay ve 35 günlük 😁🥴🥴
rumeysa_ttkrky16 3melekannesiyim zor oluyordur eminim her açıdan ama büyüdüklerinde de rahat olur birden hepsi buyur :) bizimde 3 er yaş var aralarında 3. Ye hamileyim 32 haftalık bende 1 yaş olsun isterdim ama erken evlilik yaptım (16 yasimda) 17 de ilk doğumum olmuştu ve cokzor şeyler atlatmiştim şuan 23 yaşındayım:)
Havin49_ mrssanne peşpeşe asla mantıklı değil benim çocuklarım 18 ay arayla oldu oğlum 20 aylık ikizlerim 2 aylık bence zor şuan kaynanam var el atıyor arada o gidecek birkaç güne dışarı işleri özelikle çok zor olucak
busrasya2334 mrssanne 18 ay olmalı çünkü bizim öyle 🤣 ay şaka bir yana biz de desteksiz büyütüyoruz ikimiz de çalışıyoruz ikincisi plansızdı ama planlı olsa da 2 yaşından sonra düşünüyorduk 2. Yi sadece biraz erken geldi 🙈 şuan ilk kızım 16 aylık ben 30. Haftandayım gebelikten bile birşey anlamadım ilkin peşinde koşmaktan ama ikisini birden aradan çıkarmak iyi bence ya sonrası rahatlık inşallah 🙏🏻 ilk yıllar zor olacak hatta yenidoğan dönemini düşünmek bile istemiyorum ama Allah kolaylık verecektir 💕
semahayall mrssanne ilk çocuk memeyi ,bezi bırakmalı , derdini rahat bir şekilde anlatabilir olmalı , kreşe gidecek yaşa gelmeli yani bence 4 yaş ideal