jalepone Bayramda ailemin yanına gitmeyeceğim . Kocamla birlikte olacağız bir kaç arkadaşımız gelir hatta belki ailem gelir bayram için bir iki bir şey yapmak gerekirse de almak istiyorum . Bayram tabağına neler yaptınız ; börek , kek , baklava… neler var 😋😊
Alya05 jalepone Yemek olarak kavurma pilav komposto Tatlıyıda sipariş verdik Baklava kuru pasta Bide sütlaç yapacam
2princessmother jalepone bir tepsi el açması soğuk baklava yaptım bir tepsi el açması şerbetli baklava yaptım Kuru dolma yaprak sarma zeytinyağlı lahana sarma ve pırasa sarma birde unutmuşum kız kabak çiçeği dolması yaptım eşim bayılır Bir tepsi de lorlu pırasalı börek yaptım Kimse gelmiyor en küçük biziz genelde biz gezeriz bu yaptıklarımızı kendimize yaptım 🤣 ordu doyuran 🙄🤦♀️
jalepone Gokturkmom_ haşhaşlı parmak herhalde tatlı ilk kez duydum 😳hatta keşkek de bayram tabağın da ilk kez duydum farklıymış 😊
annekiz6141 Gokturkmom_ ayyy hashasliyi bizim eski komsumuz vardı ordulu o çok yapardı sıcak sıcak öyle de güzel giderdi ki kokusu burnuma geldi vallahi 🥰afiyet olsun🥰
jalepone Alya05 vay canına herkes bir şeyi adet ediniyor işte biz de de lokma olur mutlaka . Güzel şeyler böyle aileye yerleşen şeylere bayılıyorum 🤗
jalepone Gokturkmom_ bende öyle yapcam büyk ihtimalle 😂bir yanımda şu soğuk baklavalar varya hazır yufkadan yapılıyor onu yap diyor bir kere denedim hem pratik hem güzel olmuştu belki de kendimi iyi hissedersem öyle bir şey yaparım 😋
Alya05 jalepone evet canım bayramın tadı öyle çakıyor bence bi telaş oluyor evde koşuşturma hazırlık Yani Bunlar olmasa normal gün gibi geçer
jalepone 2princessmother kız maşallah valla ne çok dolma ve tatlı çeşidi yapmışsın . Bir tane başlık vardı bu bayram forumdan kimin evine ziyarete gitmek istersin diye valla ben sana istedim şuan 😂
2princessmother jalepone yaa valla gel kızzzz 🤣🫶🌼 Bende alışkanlık olmuş ben bekarkende baba evinde böyleydim böyle gördüm bayram diyince döktürürdük şimdi de birşey yapınca peşpeşe herşey yapasım geliyor Böyle gördüm devam ettiriyorum napayım kimse gelmiyor diye bayram havasına bürünmeyelim mi amaa demi 🤣 Birde ben kaynıma anneme komşuma da 1er tepsi baklava açtım 1er tencere de sarma sardım elimi vurunda hızımı alamıyorum 2 bebeyle ve karnımda 7 aylık bebemle yaptım hepsini 🤭
jalepone Elifalyw1 iki tane tatlı var valla lahana sarması çok seviyorum ya kendim yapamıyorum o ayrı zor bence 😂
rumeysa_ttkrky16 Baklava yufkasindan kadayıfı baklava yapicam bugün dün yaprak sardım bugünde kaynanamla kiymali şu böreği yapicaz ( beraber yaşıyoruz gelen giden oluyor yaşlı olduğu için) sütlaç da yapmayı düşünüyorum eskiden beri yaparlar severim nostaljik gelenekleri hoş birsey tatlı telaşlar çok şükür bu bayrama da eriştik🤲🎀
jalepone rumeysa_ttkrky16 kıymalı börek çok yedim ama su böreğini hiç yemedim güzeldir kesin ohhh afiyet bal olsun 🥰 sütlaç bazı yerlerde öyleymiş ya çok şaşırdım bir arkadaş daha söyledi onu
jalepone 2princessmother şaka yapıyorsun ben yine maşallah diyim de kız nazar değer böyle anlatma gerçekten 🥰 bir de millete açmış biz de ne yapalım hazır alacağız benim hiç öyle marifetlerim yok bir gün deneyeceğim ama baklava açmayı 😄