06_gulseren illaki sizin de başınıza gelecek diye bir şey yok yazacaklarımı da sizi korkutmak için yazmıyorum. Bana da detaylıda kalpte parlaklık var dediler amniyosentez önerdiler ama eşlik eden başka hiçbir bulgu yoktu. Ben de bu sebeple amniyosentezi kabul etmedim. Özeldeki doktoruma sordum o da çok küçük bir parlaklık genelde sebebi bilinmez ve ilerleyen haftalarda geçer dedi. Dediği gibi de oldu geçti fakat sonra birden 29. hafta ortalarında başka bir durumdan ötürü medikalparkta doç dr gülenay hanıma gittik. O fark etti meğer kalbimizde delik ve aort damarı da sağdan çıkıyormuş. Fallottan şüphelendi geçen haftada fallot olduğu doğrulandı. Gebeliğim artık ileri olduğu için (33+5) amniyosentez yaptıramıyorum. Kordosentez önerdiler ama o daha riskliymiş göze alamadık ilk duyduğumda zaten şok oldum. Her şey yokunda gidiyordu 2’li 3’lü temizdi, bebeğim haftasına göre ilerden gidiyordu ense kalınlığı nazal burun her şey normaldi. Sonra başımıza bu geldi. Altında genetik bir neden olabilir dediler ama kordosentez sırasında kalbi durabilir basınca dayanamayabilir ya da erken doğum riski var diyince iyice korktum yaptıramadım. Şimdi içim içimi yiyor acaba tüm riskleri göze alıp yaptırsa mıydım diye. Çok uzattım kusura bakmayın bazen detaylı ultrasonda bile göremiyorlar belki benim detaylım iyi yapılmadığı için de olabilir çünkü şehir hastanesinde 15 dk civarında sürmüştü. Belki bunu da özelde iyi bir yerde yaptırsam erkenden göreceklerdi. Size amniyosentez yaptırın demek istemiyorum yanlış anlamayın sadece durumumu paylaştım ki yaptıracaksanız da böyle de bir örnek var bu da olabiliyor demek içindi. Umarım iyice korkutup yüreğinize endişe düşürmem🙏