16 Mart Pazartesi günü gecesi saat 2.00 itibariyle 39+6 da düzenli sancılarım gelmeye başladı gündüzünde de hafif hafif yalancı sancılarda artış hissetmiştim. Pazar günü de tüm tuşlara basıp egzersiz yürüyüş korunmasız ilişki sıcak duş adaçayı gibi tümünü yapıp gecesinde düzenli sancılarım başlamıştı. Bu benim 2. Ssvd deneyimim olacaktı dolayısıyla 2. Normal doğum olacaktı ve herkesin dediği ikinci normal doğumlar çok kolay olur algısı vardı. İlk ssvd sürecimde de ilk sancıları hissettiğim an gitmiştim hastaneye ve sürecim çok uzun sürmüştü sıfır açılmayla gittiğim için. Bu sefer de yine aynısı gibi oldu evde 4-5 dk da bir gelen sancılar neticesinde doğumun başladığını düşündüm zaten günüm de gelmişti.. neyse doktorum hastaneye geçmemi söyledi yatışım da yapıldı ebem benden önce gelip odamı hazırlamıştı ilk kontrolümde nerdeyse bir santim açıklığım olduğunu söyledi doktorumla görüştüğünde eve de gidebileceğimi söyleyecekti ama sancılarım düzenli geldiği için eve göndermemeye karar verdiler. Neyse sahurdan sonra 6 gibi gittiğim hastanede öğlene kadar 4-5 cm açıklık olmaya başladı. Bu aşamaya kadar sadece kendi sancımla geldim saatler ilerledikçe açıklığın ilerlemediğini ve sancı aralıklarının açıldığını farkettik. Sonra doktorum hastaneye geldiğinde kendisi de ölçüm yaptı ebem 6 cm ölçerken doktorum anca ¾ cm diyordu Bebek kanala bile girmemişti rahim ağzım çok yukarda ve hala sertti. Doktorum biraz suni sancı vermeye karar verdi kendi sancılarımla düzene girmesi için biraz verdiler ama sonradan kendi sancım tamamen gitti gibi bişey oldu. Suni sancı dayanılmaz bişeymiş gerçekten. Suni sancıya rağmen açıklık ilerlemediği gibi bebekte de bir ilerleme olmadı 15. Saatin sonunda hala aynı açıklıkta kalınca ve suni sancıdan perişan olup bebek bir türlü kanala giremeyince doktorum yavaş yavaş sezaryen niyetine başlamıştı. Hissetttim bunu ve ebem bütün hikayemi bildiği ve gayretimi gördüğü için sezaryen olmak istemediğimi çok iyi biliyordu. Yalvarır gözlerle ona bakıp bişeyler yapmasını istedim elini sıktım. Başından beri bana çok güveniyordu. Doktor sezaryen işlemlerime yavaştan başlamıştı hissediyordum sonra odaya ebem geldi ağlaya ağlaya dua ettim Allahım hiç istemiyorum ama sezaryene alacaklar gibi beni ben de yoruldum suni sancıdan dedim. Ebem geldi yanıma şimdi söyleceklerimi yap gayret et dedi eşim de yanımda ıkınmaya halim bile kalmamışken onlar için son kez bana söylenenleri yapmaya çalıştım. Ebe müdahale etti sanırım sıyırma gibi bir işlem yaptı. Arka arkaya birkaç kere ıkındırdı var gücümle ağlayarak ve dua ederek ıkındım elimden geldiğinde 2-3 dk içerisinde tamam bebek geldi doğumhaneye iniyoruz dedi. Ben şaşırdım nasıl yani dedim. Doktorumu aradı hemen doğumhaneye iniyoruz çabuk diye doktorum muayene etmek istemiş ve doğumhanede bakarsın dedi ebem telefonda 😀 apar topar indik bana yoğun bir ıkınma hissi geldi çatala çıkardıklarında ıkın derken yapamayan ben ıkınma dedikleri yerde bile ıkınmaya çalışıyordum 😹ıkınma isteği öyle bir istek yani 😂😂 neyse sonra yaklaşık 8-10 dk sonra bebeğim doğdu o sırada epizyo falan yapıldı sanırım sonra bebeğimin kafası çıkmaya başladı dr elini getir dedi ve saçını hissettim son bir ıkınmayla bebeğimi kucağıma verdi doktorum🥰 buraya kadar da herşey çok güzeldi. Bebek çıkınca anladık ki boynunda iki tur kordon dolanmış ve kanala inmesini zorlayan sebep buymuş. Bunu da anlamış olduk bebeği aldılar benden bundan sonra hemen bitmesini ve ayağa kalkıp yürümeyi istedim başarmıştım sonunda bu doğumum da normal olmuştu Allahın izniyle 🥰 ama bu sefer rahimde aşırı bir kanamam olduğu farkedildi şöyle düşünün doktor diyor ki bir yerden su sesi geliyor hemşire dönüp diyor ki hastadan damlayan kanın sesi hocam o diye 🫣😬 apar topar ne olduğu anlaşılmaya çalışılıyor. Aksesuar plasenta mevcutmuş. Zaten gebelik sürecimde plasenta previa sanılan şey bebeğin eşi rahim arka duvarındayken rahim ağzına yakın bir plasenta mevcuttu bunu biz plasentanın devamı gibi düşünmüştük hep. Aslında plasentadan ayrı bir küçük parça plasentaymış ve farkedilmediği durumda aşırı kanamaya yol açıp hayati tehlikeye kadar gidiyormuş. Hatta bu durumu şehir hastanesinde plasenta previa olarak yorumlayıp direkt sezaryen sebebi olarak önüme sunmuşlardı. Sonrasında kendi ssvd doktoruma geri döndüğümde böyle bir durumun olmadığını rahim ağzını kapatmadığını söyledi ve doğum esnasında bir risk kanama vs oluşursa öylelikle sezaryen olabileceğini söylemişti. Çok doğru yorumlamış hiçbir kanama olmadı doğum sürecimde. Neyse ki Doktorum bunun aksesuar plasenta olduğunu hemen farketti güzelce rahmimi temizledi. Ama biraz orada kan kaybetmişim. Ben normal doğumun verdiği endorfin sarhoşluğuyla normal doğum yaptım süperim harikayım diye ayakta durmaya çalışırken biraz başım dönmedi değil 😂 ama tabi bebeğim elimde odama çıktım 🥰 sonrasındaki süreç de gayet güzel ilerledi çok şükür. Kadir gecesinin hürmetine belki edilen dualar hürmetine süreç zor ve sancılı olsa da sonu çok güzel bitti istediğim gibi bir doğum şekli nasip oldu çok şükür. Bütün bu olumsuzluklara rağmen iyi ki normal doğum oldu diyorum. Sonuçta herşey doğum anına kadar. Sonrasında ayaktasınız ve bebeğiniz ve diğer çocuklarınızla rahatça ilgilenebiliyorsunuz ve bu bir nimet. Şükürler olsun yine nasip oldu 🫶🏻 darısı isteyen herkesin başına olsun inşallah 🤗 merak ettikleriniz varsa yanıtlayabilirim.