Daha önce bebek mağazasında çalışmış ve 2 yaş annesi olarak yardımcı olmaya çalışayım. Bebek arabaları 3’e ayrılır. 1- travel sistem 2- kabin boy 3- baston
1- travel sistem bebek arabaları puset ile beraber satılan 0-6 ay puset şle çocuk oturmaya başladıktan sonra oturma ünitesiyle kullanılan araba çeşidi. Oturma ünitesi ayrı, puset ayrı olur. Her arabaya her puset olmaz bu yüzden birlikte satılırlar. Yenidoğana en uygun seçenek budur. Benim kendi kızımda kullandığım model Pierre Cardin- Opera modeliydi. Hafif olmasından dolayı seçtim. Bebek arabası ne kadar ağır olursa taşıması çok zor oluyor özellikle bebekle birlikte katlaması kapatması taşıması kolay olmalı. Bazı bebek arabalarında kol yön değişimi koldan yapılıyor yani oturma ünitesini değiştirmeden yön değişebiliyor bu da güzel bir seçenek çünkü diğer arabalarda yön değiştirmek isterseniz bebek içindeyken, oturma ünitesiniyle birlikte kaldırmanız çevirip yerine takmanız gerekir. (Pusetle kullanırken puset sadece anneye bakacak şekilde kullanılır bu dediğim oturma ünitesi için geçerli)
Bu dediğim koldan yön değiştirmeli en iyi model bana kalırsa Prego- Mios.
Arabaların tekerlekleri çok hantal olmamalı ki arabaya vs koyduğunuzda çok yer kaplamasın ama çok küçük olduğunda da çok sallanır.
Bebek arabalarında sarsılma vs olmaması süspansiyonlarına bağlıdır alırken süspansiyonu var mı dikkat edebilirsiniz. Prego yerli üretim ve servisi dalpa sorunsuz ürünüyle ilgilenir sorun çıkarmazdı. Servis bebek arabası için önemlidir.
2- kabin boy
Kabin boy bebek arabaları uçak kabinine sığacak kadar katlanıp küçülen, genelde travel sistemden daha ufak, ekstra puset alınıp yenidoğana uyumlu şekilde kullanılabilen, yeni çocukluk döneminde de kullanabileceğiniz bir seçenektir ama genelde kabin boyların pusetleri biraz pahalı olur. Bagi neo, chicco 4 ever düşünülebilir.
3- baston bebek arabası klasik bildiğiniz zaten anlatmama gerek yok
Park yataklarda prego, kraft çok satanlardan. Yalnız park yatakların sağlam olmaması demek çok kısa süreli kullanım demek çok fazla park yatak servise geliyodu kalitesizi çok uğraştırır sağlamı bebek büyüyünceye kadar idare eder prego servis açısndan sıkıntısız olduğu için sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Park yatakta yer sıkıntınız yoksa 70×130 boyu çok geniş ve rahat oluyor ve anne yanı özelliği, sallanma özelliği olması extra rahatlık sağlar.