İlk üç ay ve gebelik öncesi folik asit, 17. Haftada sanırım d vitamini ve demir ilacı Ferrum eklendi, 25. Haftada da benim multivitamin/ omega ve magnezyum (huzursuz bacak sendromu ortaya çıkmıştı bir süredir) kullansam mı artık diye sormam üzerine her ikisini tavsiye etti ve birkaç marka önerdi belli kriterler yazdı bunlara göre ben elenatal2 (multivitamin ve omega da içeriyor) ve ocean extramag tercih ettim.
Ayrıca kurum tabipliğinde kanlarıma baktırıp (sağlık ocağında halledilebilir sanıyorum) D vit biraz düşüktü, kullanacağım dozu araştırarak buna göre ayarladım, ferritinimin ise gebelik öncesi depolarımı doldurmama ve bir süredir de yine takviye almama rağmen tamamen boşaldığı gördüm birçok şikayetimin sebebi neredeyse 0lanmış demir depolarım gibiydi bu yüzden daha yüksek emilim için her gün aynı saatte, sabaha karşı mide tamamen boşalmışken bağırsak emilimi en yüksekken, hiç aksatmadan ve c vitamini ile birlikte (bazen bir portakal, basen yarım ya da bir limon suyu üzerine su, bazen bir kivi yiyerek vs) almaya başladım ilacı. İki saat öncesi sonrasında süt ürünü kale yoğurt vs ve çay kahve tüketmemeye çok dikkat ettim zaten sabah namazında 5:30 gibi içtiğim için 8e doğru kahvaltı yapıyorum sorun olmuyor inşallah. Böylece seviyeyi biraz yükseltmeye başladığımı hissediyorum çok şükür. Sorunuzla tam alakalı değildi bu kısım ama denk gelmişken belki okuyup faydalanan arkadaş olır diye paylaşmak istedim 🌸