Hanimlar merhaba benim son adet tarihim 21 haziran. Buna.gore doğumum 28 mart.
Ama ultrasonda 8 agustosta kese gorunmustu ve doktor 4 haftalik demisti.
Yani tam 1 aylik. Bunu baz alirsam 8 martta 8 ay dolmus oluyor.
Bebeğim gec dollenmeymis.
Ama Doktorum sat i baz aldigi icon suan ben 38 +4um ve haliyle
Doktorum zorunlu sezeryan dediği icin bir an once alalim diyor. Bense bir turlu karar veremiyorum su hesap isinde aydinlatabilecek biri var mi 😞
    Mervengin34 hamilelikte ay üzerinden değil hafta üzerinden hesaplanıyor, 4 haftalık bebek 1 aylık değil 6 haftalık bebek 1 aylık sayılıyor yanş ayla hafta aynı gitmiyor hesaplamalar biraz farklı
      Polo tabiki doktoruma güveniyorum. Ama sezeryan konusunda biraz aceleci fibi geldi sadece 37 haftadan itibaren sezeryan icin alalim diyor
      Bende imkan oldukça bebek.gelisimi tamamlasin istiyorum
      • Polo bunu yanıtladı.
        Minifasulye. 20 ağustostaki kontrolde de 6 hafta 3 gunluk oluyor .
        O zaman 20 martta 8 ayi yeni dolmus olacak oyle degil mi
        Devlet hastanesinde gittiğim doktor dun 37 haftalik olduginu söyledi ultrasona gore
        Haftasiyla uyumlu diyor 38 haftasinda 3700 dedi ama iki hafta arayla kontrole gittigimde ilk hafta 180 gr ikinci hafta 600 gr almis dedi.
        Ister istemez sezeryan icin kilo fazla mi söylüyor diue düşündüm
        Cok pimpirikli davranmak istemiyorum ama zaten sigil yüzünden sezeryan olacak baska bir sikinti yasamak istemiyorum
          Mervengin34 Hee yani herhalukarda zaten sezeryan olacaksın dimi süreciniz bu şekilde
          O halde şuan ki haftam sezeryane uygun problem Yok olabilirsin daha fazla beklemem normali tetikler doğru zamanı söylemiş size doktor
            Mervengin34 Bacim cocugun kilosu 500 gr bile az olsa cok iyi bi kilosu var mashaallah. Daha gazla gelissin demissinde ille 4 kg yumu gecsin. Senden onceki postta 1000 kg dogan bebegin dogumunu okudum. Yani sukret ve dert etme. Bide diger konularda da doktor zaten cocugun gelisimin iyi oldugunu anladi ki artik sezeryana alalim dedi. Ha o sezeryan konusunda haklisin bende sezeryana baglamasina takilirdim ama baska yapabilecek biseyim yok cocugunu riske atmaya degmez. Hakkinda hayirlisi olsun.
              Benimisteo doktor son iki haftadır sezeryana alalim diyor .36 yi doldurdun diyor ilk hafta 150gr alan 3150 gr olan bebek icin ikinci hafta yani 6 gun icinde 3700 diyor.
              Sezeryan icin mi diyor diye kafam karisti benimde cunkku doktor sat a gore gidiyor ama ultrasonda ben daha yeni 37ye giriyorum