sevtapg
Temmuzda bekliyoruz. Aldım dediklerimi hep Trendyol dan aldım. Bulunduğum şehir daha pahalı bence. Bulunduğum şehirden sadece bebek kıyafeti düşünüyorum.
Daha kullanmadım. En iyisi diye iddiam yok. Bana yardım edilsin ve öneri yapılsın çok istedim. Sağolun çok destek oldunuz. İnternet, bulunduğum yerdeki mağaza, annelerin tecrübesi, internet, videolar, forum derken hepsini harmanladım. Hem en az para ödemek istedim. Hem de bebeğimin sağlığı ve konforundan hiçbir şekilde ödün vermiyim istedim. Daha iyileri vardır tabi ki. Temmuz ortası bekliyoruz. Umarım ihtiyacı olana faydam olur. (Kırmızı ışığı bebek anne karnında hissedip huzurlu uyuması için tercih ettim. Eğer pahalı olmasaydı beyaz gürültü de tercih ederdim. Otomatik beşik tercih edecektim ama kimse önermiyo, 4 ay kadarmış kullanım ömrü. Prego range pro bebek arabası tercih edecektim ama fiyatı fazla geldi çünkü arabamız ve asansörümüz var, benim için gereksiz olabilirdi. Mustela setleri pahalı geldi. Siveno içeriği temiz ama yetersiz bulunmuş. Otomatik ana kucağını kimse önermiyo. Bebek taşımak için büyük süngerli şeyler yerine sling tercih ediliyo bebekle temas için. Pişik kremi ileride 1 tane daha farklı marka tercih edicem çünkü bebek aynı marka olunca alışıp pişik olabiliyomuş. Bebek bezi olarak ilk önce en ucuzunu tercih edicem 1 paket. Memnun kalmazsam premium care alıcam. Gümüş kapak çok pahalı geldiği için bambuyu tercih edicem. Göğüs ucu koruyucu kremi doğumdan 1 ay önce kullanmaya başlamamamız gerekiyomuş. 1700 tl olan çöp kovasına ihtiyacım var mı bilmiyorum ben almadım, çantaya takılan poşetlik ve poşet tercih ettim pratik olması için, bebek bakım örtüsü herkes tek kullanımlık önermiş, sarı sleepy sensitive en çok önerilen ıslak mendillerden birisi 12 li aldım, ağız mendili olarak bambu önerildiğini gördüm, hastanede giymek için kaydırmaz terlik önerilmiş, emzirme kolaylığı açısından düğmeli kısa kollu pijama tercih ettim)
Keçe organizer çanta ucuzlardan
3 tane müslin örtü (fark etmez tek kat yeter)
Göğüs pedi (en hcuzundan)
Temizleme pamuğu (birim fiyatı en ucuza gelenden)
Pijama takımıx2 (gömlek gibi, 1 tanesi hamile göbeği için diğeri büyük beden normal)
Pişik kremi (bephantol)
Bebek bakım örtüsü tek kullanımlık (en ucuza denk gelenden molfix 4 lü en ıcuzuu geldi daha ucuzu varsa onu al)
Kırmızı ışık (trendyoldan aldım 600 tl civarı)
Islak mendil (sensitive Sleepy 12 li aldım sarı)
Çamaşır yıkama filesi (en ucuzlarından)
Roxy toz sabun (4 lü en uyguna denk gelen şu an 700 tl galiba, kokusuz ve leke çıkarmada iyi dediler diğeri leke çıkarmıyomuş)
Korse (lohusa korsesi kendine göre bak)
Poşetlik (100 tl lik çantaya takılan)
Havlu+kundak (200 civarıydı fiyatı)
Hasta bezi (dephent 20 li aldım)
Törpü (bebeğin tırnağını kesmekten korkuyorum)
Emzirme sütyenleri ( 3 lü aldım herkes gereksz gördü)
Body uzatma aparatı (en ucuzu ve yorumları iyi olan 2 li 100 lerde bişeydi)
Göğüs ucu kremi (mor l yle başlayan)
Saç fırçası (isme özel 140 tl lik tekli)
Biberon (set alan var çabuk büyüyo diye ben tekli aldım masrafımız çok diye, arka fon mor renkte olan phlips yenidoğan biberonu)
Valiz içi düzenleyici (en ucuzlarından)
Bambu ağız mendili (ne denk gelirse)
4 katlı müslin (herkesin aldığı)
Emzirme askısı (en ucuzlarından)
Balmumu göğüs ucu koruyucu (zaten 1 tane heralde 300-400 arası galiba kimse önermedi)
Emzik (phlips ultra air 2 li)
Terlik (kaymaz crocs gibi 250 tl lik)
Küvet seti (katlanmaz tercih ettim su durmuyo diyenler olmuş, fileli olsun yeter leğende olur yani)
Ateş ölçer (nexus)
Burun aspritörü (en ucuzlarından ayrı ayrı alıp seti kendim oluşturdum)
Bebek şampuanı ( sebamed)
Bebek yağı (sebamed)
Sling ( hiçbir fikrim yok en çok değerlendirilenden aldım)
Baby nest/emzirme örtüsü/emzirme yastığı vs olarak ben 7 li set buldum 824 tl ye
ALDIM
Bebek bezi
Anne bebek çantası
Ana kucağı
Piyanolu oyun halısı
Bebek arabası&puset (baby home veya bebegold alıcam sanırım fiyatı düşük olması gerektiğini düşünüyorum, evimiz asansörlü ve arabamız var)
EĞER HEDİYE GELMEZSE ALICAZ, belediye de veriyomuş. Elimizde kalmasın diye almadık.
Bebek çamaşır askısı
Gül suyu
2 tane lastikli çarşaf (tinylamb düşünüyorum)
Magnet
Çikolata
Park yatak (elele düşünüyorum)
ÖNÜMÜZDEKİ AY ALICAZ
4 tane yenidoğan ve birkaç tane 6 aya kadar toplam= 7 zıbın atlet (hediye geldi)
5 li hastane çıkış seti alt üst takım
VAR
Yenidoğan Tulum (birisi isimli olcak)
3 tane 0-3 ay veya 3-6 ay Alt üst takım
ALICAM
17.000 tl harcadım ortalama. Bebek arabası+beşik vs dahil alınacaklar ortalama 18.000 tl. 35.000 TL hepsi içinde olmuş olcak yaklaşık olarak