25 şubat misafirli iftar sonrasında ağırım başladı ve ardından nişanım geldi acile gittik sancılar yolda sıklaşmaya başladı acildeki ebe ve doktor açılmamın çok az olduğunu eve gidip sancı sürecini evde geçirmemin benim için daha iyi olacağını söyleediler eve döndük duş squat vs derken gece 3e kadar dayanabildim sancılarım çok sık ve şiddetliydi 2 dakikada bir 1 dakika boyunca sürüyodu
3te tekrar acile gittik bu defa yatışım yapıldı ama hala 2 santim açılmam vardı 2 santim açıklıkta yaklaşık bir buçuk aydır o şekildeydi yani açılmada hiçbir ilerleme olmadı
Ben asla uzanmadım oturmadım sadece pilates topunda arada oturuyodum hep hareketler yaptım nefes egzersizleri çok ama çok rahatlatıyodu beni velhasıl sabah yeni gelen ebe 3 santim açılma var dedi 1 saat sonra 5 oldu ama ardından tekrar duraksadı saat 9dan 2ye kadar berbat sancı çektim ağlıyodum beni sezeryana alın diye almadılar ama iyi ki !almamışlar bir anda 20 dakika boyunca kesintisiz sancı çektim ebe geldi ve açılma 9 santim dedi bebeğin kesesi açılmadığı için ebe müdahale etti ve suyu parlattı o an sancılar 4 5 katına çıktı bebeğin kafası göründü ama ben o kadar yorulmuşum ki bayılacak gibi hissediyorum ıkınamıyorum velhasıl 20 dakika boyunca ıkınma sonucu bebeğim doğdu eli yüzünde olduğu için yırtılmalar oldu 5 dikişim var hâlâ tam iyileşmedi 40. Haftayı böylece normal doğumla kapatmış olduk
Kızlar normal doğum yapanlar baldırdan iğne yapıldı mı size
Bilen var mı ne için yapılıyor