Merhabalar kizlar. sizlere cok muzdarib oldugum bi durumu anlatacagim😔
İlk gebeliğim tecrubesizliğim ve 35 haftalık riskli gebelik (plesenta privia) sezeryan ile dogan ve suan 25 gunluk bebegimi neredeyse emzirmeyi bilmeden bu gune kadar geldik. Doguma giderken sag gogsumde koltul altima uxanan bir sertlik vardi bunu cok onemsememistik. Dogumu yaptim sag gogsumden sut akmadi. Dogumdaki Ebelerin iki dk bebegi memeye tutmalariyla emzirmeyi anlamafim. Kaynanamda refakatci sozde hicnirseye ne yardim etti nede gosterdi. Neyse Ucuncy gun taburcu oldum halen sutum yok kaynanam sicak havlu basti. Ardindan goguslerim afedersiniz kafam kadar sisti ve tas gibi sertlesti. Cocugu emziremedigim gibi kndimde sagamadim. Sabahinda hastanede bebegimin sarılıgın 14.8 degerde, benim ise mastit olma yolunda oldugunu soylediler ve sagdilar. Eve geldim ve her hafta memeyi sagmaya gittim. Sagmaya Gide gele emzirmeyi ogrendim. Halen emzşrşrken olsun fiziksel gorunus ve agrı sızı hissediş olarak kötu durumdayım. Bunu bursya yazdım cunku benım gıbı zor duruma baskalarıda dussun ıstemedım. Lutfen dogumdan sonra ebelerden emzırmeyı dogru ogrenın. Hayırlısıyla dogurun ınsallah.