bibusra Kızlar 33 haftamdayım ara ara tansiyon 13.7 14.7 oluyor haftada 1 gün böyle oluyor 2 haftadır böyle haftanın 6 günü iyş 1 gün yüksek tuz kullanmıyorum çok az bazen idrara çıkıyorum sık sık daha önce tansiyon sorunum yoktu biraz suyum fazla o yapabilir mi şekerime baktırdım normal o ilk gebeliğim ondan tansiyon böyle oluyor mu haftaya nts gircem başınıza böyle gelen var mı ateş basıyor kızarıyorum tansiyon anlık yükseliyor 2 kere böyle oldum panik oldum istemsizce
nrybysk bibusra ilk gebelik aynı konudan başlık açtım bugün benim de arada yükseliyor çok endişeleniyorum 13/7 sorun değil 14/9 ve üzeri iki ölçüm dinlenerek çıkıyorsa acile gel dedi doktorum 😞
uyuyanguzel3 bibusra benim de yüksekliyordu üç gün boyunca büyük tansiyon tuzu kes dediler limonlu su iç düşer dediler evet limonlu su işe yarıyor ama doktorunuza söyleyin bana 14 ve üstü olunca hastaneye gel dedi doğumhaneye gitmemi söyledi
bibusra nrybysk rutin ev işlerimi yapıyorum aslında yorulmuyorum ya dinlenerek yapıyorum doktorum a 30 haftamda gittim takip et dedi dediği gün bi yükseldi 14.9 falandı galiba panik oldum sonra düzeli 1 hafta 13.7 çıktı ama hiç birşey yokken 1 anda kızarıyorum kulalar alev atıyor sebepsizce yükseliyor vücud yapıyor da doktor asisyanına yazdım o gün tuzlu mu yedin dedi direk yok dedim normal tuzlu tuzu kes dedi kestim bakalım naısl olacak az da kaldı doğuma inşallah yükselmez bi daha bebek için tedirgin oluyorum haftaya gidicem doktor ne dicek bakalım
bibusra nrybysk ben sabah akşam yemekten 1 saat sonra ölçüyorum normal ama benim genelde saat 11/12 gibi çıkıyor sen kaçıncı haftadasın en fazla ne kadar yükseldi ateş basması oluyor mu sende de doktor nasıl bi yol iziyor
nrybysk bibusra 11e 12 mi cikti ? Gebel olarak tansiyon 12lerde seyrediyor doktor buna normal diyor ara ara 13 ler görüyorum bugün sinirden ağladım ağlayınca 14e fırladı haliyle ama düştü sonra iki kez hastanede yattım bu sebeple ama bir sorun çıkmadı hastanede düşük çıkıyor anlamadın . 35.haftadayiz sona geldik sorunsuzca atlatırız inşallah seni çok iyi anlıyorum insanı çok yoruyor korkutuyor
bibusra nrybysk gece saat 11/12 gibi çıkıyor gündüz iyi yemekten sonra iyi gece çıkıyor bende seni çok iyi anlıyorum taktım şimdi buna gittim az önce ölçtüm 14/6 falandı ölçtüm 14/8 çıktı araştırıyorum korkuyorum hep olumsuz şeyler yazıyor strese giriyorum Allah yardımcımız olsun valla dua dinliyorum dua ediyorum hep 1 ay kaldı zaten Allah büyük sağlıkla alalım kucağımıza strest yapmamak elde değil valla direk yüz şişiyor kızarıyor okumucam kötü yorumları etkiliyor doktor bakalım ne yapcak
nrybysk bibusra idrarda protein kaçağı bakıldı mı canım ? Tek başına tansiyon yüksekliği olması değil de protein kaçağı ve kan değerlerinde bozulma ile birlikte olunca riskli oluyormuş . Yazılanları okuma ben de okumamaya çalışıyorum çok korkutucu şeyler yazıyor ama inan bu sorunu yaşayıp sağlıkla doğuran gebeler yazmıyor sadece felaket yaşayanlar yazıyor oysa bir sürü kadin da sağlıkla doğuruyor sakin olmamız lazım 😞
bibusra nrybysk yok canım bakılmadı en son 1 ay önce kan verdim kan değerlerim yüksekdş fazla kan vardı doktoruma sordum ilacı bırakıyım mı diye hayır dedi bebek alıcak senden o kanı son aylar hızlı büyüyor kilo alıyor sen devam et dedi ama ben hep düzenli kan ilacı kullandım ve iğne kullandım iki kutu şimdi bi kaç gün içmiyorum kabızlık çok oldu kan geliyor makattan kanım fa fazlaydı zaten belki de o tetikliyor tansiyonu 2 ay önce idrar yolu enfeksiyonu vardı ilaç kullandım şuan ne durumda bilmiyorum değerlerim sen baktırdın mı o dediğin idrar proteinine falan
essinnnn nrybysk ben yazayım o halde 😅 sona yaklaşmışsınız zaten alfamet başlar doktorunuz eğer düşmezse tansiyonlar , alfamet 1-2 güne toplarliyor hemen , Ben üç hamileliğimide başından sonuna yüksek tansiyonla geçirdim hepsi iyi çok şükür
rumeysa_ttkrky16 nrybysk benimde 13.8 14.8 14.9 olabiliyor gecem tahlil verdiğimde protein kaçağı cikmadinsukur dikkat ediyorum yinede ecopirin ve alfamet tansiyon dengeleyici kullanıyorum 31 haftadayiz son haftalar daha çok çıkma ihtimali oluyor 3. Gebeligim 2. Gebelikte de yasamiştim ve bir hafta yattım protein kucağında vardi
bibusra essinnnn maşallah sizin kaç çıkıyordu tansiyon hangi hafta çıktı doktor kaçın üzerine çıkınca verdi o ilacı
nrybysk essinnnn içime su serptiniz 🥹❤️ maşallah biz de inşallah sizin gibi pozitif bir hikaye anlatabiliriz 💙
rumeysa_ttkrky16 essinnnn 13.8 14.8 14.9 olabiliyor gecem tahlil verdiğimde protein kaçağı cikmadinsukur dikkat ediyorum yinede ecopirin ve alfamet tansiyon dengeleyici kullanıyorum 31 haftadayiz son haftalar daha çok çıkma ihtimali oluyor 3. Gebeligim 2. Gebelikte de yasamiştim ve bir hafta yattım protein kucağında vardi bende aynı şekilde 3. Gebeliğimin ilk haftası çıktı 14 gördük hemen kardolojiye gittim alfamet verdi kadın doğum ise ecopirin diğer iki gebelikte ise son haftalar çıkıverdi:) sağlıklı atlattık çok şükür ama yinede risk teşkil edio tansiyon yuksekligi inşallah bjnuda kolaylıkla atlatırım 31. Haftamız sizin 4. Gebelkmi
pimpirikliana essinnnn kaçıncı haftada tansiyon yüksekliğiniz başladı acaba? Hemen ilaca başladınız mı ? Kaçıncı haftada doğumlarınız oldu
essinnnn bibusra benim hamile kaldığım gibi başladı hep bir hafta boyunca takip ediyorsunuz 14 leri bulursa hap başlanıyor, 13 sınır kabul ediliyor ilk hamliliegimde 15-16 18 bile olduğu oluyordu sonraki hamilelikler 13-14-15
essinnnn nrybysk benim 24 saatlik idrarim 650 küsur çıktı mesela sınır 140 di , tansiyonlarim kontrol altında olduğu için şuan doğum olmadı şükür 33 haftadym
bibusra nrybysk doktor isterse bende yaptırırım senin az kalmış ama doğum şekli planlı mı 2 3 haftan kalmış sezeryan olunca 37 de alıyorlar hemen
bibusra essinnnn ya yüksekmiş hep genetik mi oluyor acaba annemde tansiyon var normal de ama annem de hamileliğinde şeker çıkmış bende tansiyon vücud yapıyor doktor ne derse o ilaç verirse kullanırım ama sizin her zaman mı yüksek di çoğu zaman yada
nrybysk bibusra doğum şekli planlı değil sezeryan demedi doktor hastanede hiç yüksek çıkmadığı için sadece takip et diyor ama inşallah 37de falan doğar