Ebrak benim ikinci dogumum olacak. Sezeryan olacağım, hastane cantasi için şimdilik planım şöyle
Hemşireye verilecek: 1 adet bez, alt üst takım, şapka, corap, eldiven. Bunları müslin tercih etmeyi düşünüyorum ve yine muslin bir battaniye vereceğim hemşireye.
Kendim icin; corcs götüreceğim gayet rahat oluyor ilk gebeligimde de crocs ile gittim hastanede onunla gezdim ve onunla çıktım.
Crocs
2 adet gecelik
5 adet depend
1 adet corap (ben de temmuzda doğum yapacağım dogum sonrasi usuyebilirsiniz)
1 adet hırka
Lohusa tacı + fotoğraf çekimi elbisesi (önceki gebeligimde çektirdim ayrım olsun istemediğim için kızımda giydiğim çekim elbisesini götüreceğim, haricinde 2 gecelik alacağım ilkinde cok fazla kanamam olmuştu çünkü, kan bulasabilir)
Bebis için alınacaklar
Fotoğraf çekimi için isimli zibin
2 det yedek alt üst takım
1 adet muslin battaniye (hemşireye verdiğime ek olarak)
15 adet bez (kızımda 24 saat kaldım 12 bez kullanmistik)
Bebis temizliği için pamuk ve ıslatmak için içme suyu
Mama kaşığı (biberon yerine bu öneriliyor, sutunuz gelmez veya bebis memeyi tutamazsa mama verilebiliyor)
Silikon uç (yanınızda tedbiren bulunmasını öneririm hiç alan kaplamiyor zaten neredeyse)
Bir de bir muslin örtü alacağım yatacağı yere sermek için
Bizim için alınacaklar
Havlu kağıt
Islak mendil
Düzleştirici almayacağım saçımı örüp gideceğim, fotoğraf çekiminde de açarım. Makyaj yapmamı gerektiren bir cildim yok, fotoğraf çekimi yapacaksanız ve makyaja ihtiyaç duyarım derseniz 1-2 malzeme ekleyebilirsiniz ama o an çok da düşünülmüyor makyaj