birserazad Şuan 33 haftalığım 38 gibi sezeryan olurum tahminimce bu aydan sonra kaç kilo kadar aldınız 82 ile hamile kalmıştım 33.haftam da yani bugün 86.5 çıktım. Çok hızlı alınıyor mu geçer miyim 90′ı boyum var ama hiç hayatımda şu kiloları görmemiştim ya 82 bile görmemiştim tam diyetisyene gidecekken hamile kaldım nefes almak zorlaştı hemen yoruluyorum
Cansuuuucan birserazad canım tatlıyı tamamen çıkar, karbonhidratıda bayaaa kısıtla günlük ⅔ dilim tam buğday ekmeği dışında mümkünse karbonhidrat yeme paketli gıdaya zaten bulaşma hiç, mümkün olduğunca sağlıklı sebze yemekleri ve protein ye hem sen kilo almazsın hem bebişe yarar ben 2 haftadır bu şekilde besleniyorum 40. Haftamdayım 2 kilo verdim bile hatta bebeğiminfe kilosu önde olduğu için böyle bi diyete girmiştim
ogretmenannecik birserazad Bu haftaya kadar çok güzel ilerlemişsin 🌸 37 haftalığım 80 ile hamile kaldım 87 kg yim şuan eğer çok aşırı yemezsen almazsın merak etme 🫶🏻
birserazad Cansuuuucan bu haftada nasıl kilo verdin maşallah helal olsun aşerme var mı peki benim son günlerde iştahım çok azaldı o yüzden yapabilirim diye düşünüyorum
Cansuuuucan birserazad o kadar çok yiyodum ki normale dönünce kilo değilde ödem gitti bence 😅 sen zaten çok kilo almamışsın son zamanalrda bebişin artan kilosu, rahmin ağırlığı, amniyon sıvısının artması daha kilolu hissettirebilir ama bunların hepsi doğumla birlikte gidecek kilolar hatta kilo bile değil yani o yüzden takılma hiç ona ama dikkat etmekte her zaman fayda vardır tabi
birserazad ogretmenannecik ay çok teşekkür ederim evet çok dikkat ettim ya inşallah ben de az yicem hamur işi yemicem bakalım şu nefes darlığı olmasa takmam da çok daralıyorum neseffsizlik yoruyor. Siz de güzel ilerlemişsiniz maşallah karın sertleşince sizin de oluyor mu nefessiz kalmalarınz yada yürüyünce
mervekalkann ogretmenannecik maşallah valla çok iyi ilerlemişsiniz bana da nasip olur mu 😂🥲 23 haftalığız 2 kilo aldım ben de hamurişi vs yemiyorum canım istemiyor zaten belli bir rutinim var protein, bakliyat, sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum 67 ile hamile kaldım 69 kiloyum şuan boyum uzun olduğu için anlaşılmıyor göbek yok gibi 🫠
ogretmenannecik birserazad evet canım aşırı nefes darlığı ve çarpıntım oluyor karnım çok sertleşiyor hele bu haftalarda aşırı zorluyor beni 🫠
aysct Son haftalar bebek alıyor sen sadece ödem tutuyorsun, karbonhidrat yemezsen ödem de oluşmaz kilo almazsın
birserazad aysct henüz hiç ödemim olmadı kaçıncı haftalarda oluyor aceba canım ilk hamileliğim değil ama her şeyi unuttum ilginç bi şekilde 🤣
birserazad ogretmenannecik Allah kurtarsın sağ salim kavuşalım inşallah yavrularımıza yürüyüş planı yapıyorum çıkıyorum 5 dk sonra geri eve geliyorum:)
aysct birserazad ben 35+4 üm benimde hiç ödemim olmadı ama bir gün karbonhidratı fazla yiyim hemen ayaklarım şişiyor ertesi gün dengelemeye çalışıyorum öyle öyle, kardeşimde aynıydı sadece karbonhidrat yiyince şişiyordu
betulyky Toplamda 4 5 kg mi aldınız yani, maşallah ya nazar etmek istemem asla maşallah maşallah. Nasıl besleniyorsunuz ben daha 8 haftalığım. İlk gebeliğimde 58le hamile kalmıstım ikiz gebelikti 80le doğuma gittim. Sonrasını vermek zor oldu. Şimdi 70 kgyim ve 8 haftalığım kilo almak istemiyorum hatta versem ne ala
semahayall birserazad 33. Haftaya kadar iyi gelmişsiniz zaten , bence Max 3-4 kilo alırsınız doğurana kadar , ben 26+0 ım 4 kg aldım ve bende oldukça tedirginim , ilkinde daha yavaş alıyordum kilo daha çok dikkat ediyordum , bunda durduramıyorum
ogretmenannecik mervekalkann bence çok almamışsın 8/10 kg kadar ideal bence çok kilo alınca hamileliğin son haftaları da zor geçiyor 🫠
mervekalkann ogretmenannecik toplamda 7 kilo ile doğuma girme gibi hayaller kuruyorum. 😇 Evet ağırlaşınca zor oluyormuş dediğiniz gibi. Doğum da zor oluyormuş.
birserazad aysct bende böyleyim gerçekten makarna mantı yediğim günün ertesi sabahı yüzük parmağımı sıkıyor kabızlıkta oluyor bol su içerek atlatmaya çalışıyorum ödem bide bende ağrı yapıyor halsizliği iki kat arttırıyor hamur işinden uzak durup bol su içsek hiç sorun yaşamayız ya