n_altn estradiol: 29,0 FSH: 5,0 LH: 1,6 prolaktin: 28 total testosteron: 21 TSH:4,6 tsh için ilaç kullanıyorum bu arada ama düşmemiş yükselmiş o yüzden doz arttırdı doktorum
Ceydaaaaaaaaaa Estradiol (E2): 29 • Adetin 2–3. günü bakıldıysa genelde 25–75 pg/mL normal kabul edilir. • 29 bu durumda normal ve düşük-orta seviyede sayılır. FSH: 5.0 • Adetin başında normal aralık genelde 3–10 civarıdır. • 5.0 gayet normal görünüyor. LH: 1.6 • Adetin başında genelde 2–10 civarı olur. • Biraz düşük sayılabilir ama tek başına çok anlamlı olmayabilir. Prolaktin: 28 • Çoğu laboratuvarda üst sınır 20–25 civarıdır. • 28 biraz yüksek sayılabilir. • Stres, uykusuzluk, aç olmamak, bazı ilaçlar bile yükseltebilir. Total Testosteron: 21 • Kadınlarda genelde 15–70 ng/dL arasıdır. • Normal görünüyor. TSH: 4.6 • Birçok endokrinolog için ideal aralık 0.5–2.5 • Laboratuvar üst sınırı genelde 4–4.5 olur. • 4.6 biraz yüksek sayılır → hafif tiroid yavaşlığı (subklinik hipotiroidi) olabilir.
2bebisannesyim n_altn oda düşer ins yani benim değerim aşırı yüksekti bi ayda düştü sizinde düşer ins benim 21.79mlU şu an 2.90 kadar düştü
n_altn 2bebisannesyim maşallah güzel düşmüş benimde düşer inşallah 25lik kullanırken düşmek yerine yükseldi bu işe yarar inşallah
2bebisannesyim n_altn bendeki de 75 mg düşer ins düzenli kullanın bide ben ilaca ek dere otu yoğurt cok tüketim ve troid degerini yükselten çoğu gıdadan uzak durdum hiç yemedim o yüzden erken düştü benim
2bebisannesyim n_altn lahana kara lahana ıspanak hamur işi tuza çok dikkat et iyotlu tuz kullan ben öğütülmüş kaya tuzu kullandım daha iyi hazır su tüketim çeşme sularından uzak durdum kafein kullanma ama en önemlisi dere otu fındık ceviz bunları çok tüket