Kızlar ilk gebeliğim bu. Her şey 37. hafta kontrolümde 4 cm açıklığımı öğrenmem ile başladı. Ama benim o sürece kadar çok hafif regl ağrısı gibi ağrılar dışında belirtim yoktu. Kasılmalarım vardı ama çok düzensizdi. Biz o hafta doğacak diye beklerken 38. haftada açıklığım 5 cm olmuştu ama benim kasılmalarım bir anda kayboldu. Nstde sancım çıkmamaya başladı. Aynı hafta tekrar kontrole gittim açıklığım 5 cm idi ama bebek kanalda çok ilerlemişti hatta muayene esnasında doktorum bebeğimin kafasını gördü. 39. haftaya geldiğimde açıklığım 7 cm olmuştu, kasılmalarım geri gelmişti ama yine doğum kasılması gibi değildi. Artık ben 7 cm açıklık ile birkaç gün daha gezmek istemediğim için 39+4’te suni sancı ile doğumu başlatma kararı aldık. Hastaneye gittiğimde açıklığım 8 cm olmuştu suni sancıyı verdiler ben pilates topunda bol bol hareket ettim ama yine ağrım, sancım, kasılmam yok gibiydi. Sonra ebe muayene etmek için doğumhaneye aldı 9 cm olmuştu ve keseye müdahalede bulunup patlattı. Sonra gerçek doğum sancıları ile karşı karşıya kaldım. Her şey 10 dakika içinde oldu benim ağrım çoğaldı. Doğumhaneye aldılar açıklığım 10 cm olmuştu. 12.30’da girdiğim doğumhaneden bebeğim 13.04’te dünyaya geldi. Yani suni sancı almamdan bebeğimi kucağıma almama kadar geçen süre 2 saat kadar. Çok şükür bebeğim şimdi 8 günlük oldu bile.
Bu süreçte neler yaptın diye soracak olursanız, bol bol perine masajı, çömelme hareketleri? Ilık duşta çömelme hareketleri, son haftamda elle yer silme, bol yürüyüş, aksak yürüyüş, pilates topunda hareketler. Hiç durmadım ve sürecim böyle ilerledi. Çok güzel bir doğum nasip oldu bana. Doğumhanedeki yarım saatlik süreç zordu ama her kasılma beni bebeğime yaklaştırdığı için mutluydum. 1 cm kadar epizyotomim var. O da iyileşmek üzere.
Bebeğini kucağına almayı bekleyen anneler darısı size inşaallah. 🥹♥️