kanmamakl bu ikili üçlü dörtlü testlerin tamamı annenin hormonlarindan alınan örneklerle tarama yapılıyor bebeğe tanı koymaz koyamaz. Bunu doktorlarda çok iyi biliyor ama dile getirmiyor ne yazikki çünkü onlara da dayatılan bu.
Bu tarama testlerinde 10 gebeden 8 ine down sendromu teşhisi koyup çeşitli testler sunup sonrasında bebeklerin neredeyse 7 sinde hiçbir sorun bulunmuyor. Olan anne babaya oluyor binbir stres binbir düşünceye giriyolar. Şahsen yaptırdım yaptirdigima bin pişman oldum detaylı USG ye kadar kahrettiler resmen beni. Detaylı ultrasonda burun kemiği mevcut ense kalınlığı yok bütün kemikler olması gereken uzunlukta ve ölçüde bunu kendi ağızlarıyla söylemelerine rağmen sıvı aldırma konusunda çok çok ısrar ettiler. Tabiki kabul etmedik ama içim hâlâ buruk yalan söyleyecek halim yok ama her kontrol günü ultrason da inatla bana anne ben çok iyiyim dercesine hareket ediyor ve doktorların muayenesine bile izin vermiyor doktor yaka silkmis durumda sen gelirken çikolata meyve suyu vs yeme lütfen diyolar 🙈
O yüzden kafana takma detaylı USG yaptirmadiysan onu yaptır yoluna devam et ama yok byle bir durumda bakamam aldiririm dersen en başından o sıvıyı aldırıp ona göre kararını vermelisin sağlıcakla al kucağına bebeğini 🎀🤍