Kızlar doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum ama 31 hafta olduk çok mu geç kaldık doktor hiçbir şekilde içime sinmiyor bu şehirde yeniyim çevredekiler sayesinde gittim ama bana açıklayıcı değil. Nasıl desem benim gebelik biraz daha riskli ama istediğim ilgiyi mi bilgiyi mi desem alamıyorum. Biraz uzun olucak belki ama karar vermemde sizde yardımcı olur musunuz? Şimdi ben ilk erken doğumdan sonra 2. Gebelikte serklaj oldum önlem amaçlı şükür sorun olmadan doğum oldu. 3 yıl oldu tekrar hamile kaldım bu doktor ben risk almam serklaj yaparım dedi başka doktor ise geçmişindeki tamamen enfeksiyona bağlı olmuş diye düşünüyorum rahim ağzı sağlıklı sadece progestan tedavisi yeterli olucaktır dedi. Bu dediği doktora söyledik aa çok iyi tespit dedi serklaj olmadan bu haftaya geldik perinatolojide hiç gerek yok serklaja dedi yani kendisi ne serklaj yapmakta net oldu ne yapmamakta neyse ben ilk gebeliğim enfeksiyon sonucu kaybettim 2. De ful antibiyotik tedavisi gördüm doğuma kadar ama bu doktor enfeksiyonum 30 40 ları görüyor cihazdadır diyip geçiştiriyor. En son artık 45 e dayanmış ciddi anlamda gece terlemem vs vardı gerek yok hormondadır dedi antibiyotik vermedi eşimin ısrarı üzerine yazdı kullandım cep düştü terlemem geçti dedi aa o zaman enfeksiyonmuş dedi. Her neyse benim tansiyonum hep 13-8 ama çarpıntım oluyor 116 120 görüyorum o diyor ki tansiyonun düşüyordur tuzlu ye geçer hamilelikte çarpıntı olur diyor. Bugüne kadar ilk günden beri hiç kiloma da tansiyonuma da bakmadı. Bende insülin direnci var gebelikten önce gizli şeker var dendi buna rağmen şeker yüklemesi yapılmadı herhangi bir tedavi uygulanmadı. Oksapar kullanıyorum karnımdan iğne vuruluyorum kollarımda vücudumda morluklar oluşuyor kale almıyor kendim takip ettim 1 hafta risk aldım kullanmadım morluklar geçti kullanınca tekrar olmaya başladı belki dozu yüksek geliyor bana ama söyledim normal dedi geçti. Yani ben bu adama güvenip sezeryan olmaya korkuyorum siz olsanız değişir misiniz? Ya ne desem geçiştiriliyorum alerjik astımım var bir kere sormadı bana asla ilaç alerjin varmı demeden yaramayan ilaç yazdı ya daha birçok şey ben adama yalvar yakar kendim tedavi uygulattırıyorum. Şimdi ferittin 5 demir deposu boş halsizlikten ölüyorum herhangi bir önlemi yok oysa doğumda beni riske atabilirmiş bu durum değişmeli miyim