kimchikimdi aşkım çok geçmiş olsun, ventolini çok fazla kullanmanı önermem genelde çarpıntı yapıyormuş, şimdi şöyle yap sabahları çok tıkalı oluyor genelde serumdan 2 ml çekiyosun ve ventolinin yarısını ile karıştırıp buhar tutuyosun sonra 20 dk bekleyip diğer ilacını verebilirsin, ventolin önden açıyor yolu diğer ilaç güzel fayda ediyor ben cortair kullanmıştım ama bu şekilde çok şükür hızlı atlattık, gün içinde 2 saatte bir burnunu sürekli yıka hiç bir zararı yok şırınga ile burnuna sıkıcaksın hatta kucağında lavabo da yaparsan çok daha güzel olur ben 10 ml birine 10 ml birine sıkıyodum hastayken anca çıkıyor eğer ki sümükler varsa burun temizleyici ile çekebilirsin nazikçe burnu açıldıktan sonra da sadece 2 ml serumu nebülizatöre koyup tutabilirsin burnunu nemlendirir kuru da kalmaz öylece, gece yatmadan da yine ventolin ve o ilacını verebilirsin tekrar, gün içinde o kadar çok ventoline gerek yok aklında bulunsun, hava ile ciğerleri nemlendirmek önemli ve sürekli sırtına elini kubbe yaparak pat pat pat vurman gerekiyor aşağıdan yukarıya o da balgamı söktürüyor onu da aklına geldikçe yaparsın inşallah çabuk atlatır