ferimah
Merhaba, Bilkent’te olursa bez ve mamayı devlet karşılıyor. ( mama gerekirse bile zaten prematüre mamaları kullanılması gerekir)
Bizden ıslak mendil, şampuan, pişik kremi, nemlendirici losyon ve acd3 vitamin damlası istemişlerdi sadece.
Belli bir stabilite oluşuna kadar bebekleri giydirmiyorlar zaten çünkü kıyafetle nefes alış verişilerini takip etmek zor oluyor.
Bir iki tane prametüre zıbını alabilirsiniz belki, en kolay giyilenlerinden -zarf gibi açılanlardan, kafadan geçirilenleri giydirmeleri zor oluyor. Zaten en fazla zıbın giydirirler ilk zamanlar.
Bizden bi süre sonra da müslin örtü istemişlerdi, çarşaf olarak yatağına onu kullanıyordu yumuşak olsun diye.
Zaten oraya çok eşya bırakmak mümkün değil kuvöz rafları dar, bi tarafta ilaçlar olurken bi tarafta bez işte kıyafet oluyor. Kirlene kıyafetler de enfeksiyon riski olduğu için her gün kirlenenleri alıp, iki tane de oraya bıraksanız yeterli oluyor.
Ben ikeanın kilitli poşetlerinden almıştım, yıkayıp ütülediklerimi onunla bırakıyordum kirlenmesin diye, kirlileri için de başka bi kilitli poşet koymuştum( ikisinin de üzerine kirliler/temizler diye etiket yapıştırmıştım karışmasın diye).
Hiçbir şey almasanız bile bu saydıklarım yarım saat içinde temin edilebilecek şeyler.
En en önemli şey süt sağmak aslında, geç de gelse eninde sonunda geleceğini bilmek ve geldiğinde düzenli sağmaya devam etmek.
Yukarıda saydıklarımı başkaları da çok kolay temin edebilir ama sütü başka hiç kimse sağamaz.
En kıymetli, en değerli katkı o.
Doğumdan sonra ilk sağım elle yapılır çünkü gelen kolostrum çok koyu kıvamlı olduğu için makina çekemez yapışıp kalır. İlk dört beş günden sonra giderek akışkan hale gelir o zaman artık makina ile sağılabilir.
Bebeği uzun süre yoğun bakımda kalacak anneler için en iyi şeylerden biri, biri şarjlı elektrikli çift sağımla pompa almak(lansinohun var) böylece her yerde rahat sağım yapabilirsiniz.
Diğeri de evde sağımlarda kullanmak için hastane tipi pompa kiralamak( oldukça cüzzi fiyatlı aylık kirası) çünkü onlar ev tiplerinden çok daha güçlü makinalar ve sütün bebek yoğun bakımdan çıkana kadar sürdürülmesi için katkıları çok büyük. Ev tipi makinelerin en iyisinin bile gücü onların yarısı kadar oluyor ancak.
Kalıcı ve tam sağlıkla kavuşup büyütün🙏🏻