Tugbakrtp Arkadaşlar merhaba Oğlum 29 aylık ve iki gün önce tuvalet eğitimine başladık ilk gün saat başı klozete götürdüm çişini yaptı bay bay yaptı çıktı sıfır kaçırma gecesinde yatağı kuru kalktı uyanınca tuvalete götürdüm gece yapmak istemedi oturmadı uykuludur dedim her neyse sabahında banyonun kapısından dahi girmek istemedi deliler gibi ağlama başladı asla oturmak istemedi oturtsam bile bir damla yapmadı dün hep üstüne ve eve yaptı ama dün gece boyu da yataktan kuru kalktı sabaha kadar tuttu bu sabah götürdüm 1 saat bekledin oturttum yok yapmıyor çiş yine üstüne ya da eve yapacak ne yapmalıyım sizce inat mı etti korktu mu niye böyle ters tepki verdi
merve588 Tugbakrtp ilk kez denk geliyorum benim oglum 2 buçuk yaşındayken ilk gündüz tuvalet eğitimi almisdi zorlamadan sonralari gecede birakdi büyük ihtimalle korkmus olabilir belki bu sebebden ağlıyor olabilir kendini ifade edebiliyorsa sormayı deneyin bi neden ağladığını
hanimhanimcik Gece kuruysa tam zamanı, bir tablo yapın kağıda her tuvaletini yaptığında bir çıkartma yapıştırsın, tüm dolunca bir hediye alın ben öyle yapmıştım
mutlubalik Kızım 2.5 yasindayken başlamıştım bende öncelikle bunun bu süreç olduğunu unutmayin 20 gün sabretmeniz gerekiyor. Kızım ilk 3 gün %80 hep altına kacirdi yetisemedi çok nadir tuvalete yaptı küçük tuvalete alışması tam 1 hafta sürdü. Büyük tuvaleti yapması da 15 günü buldu bu süreçte kukulinin tuvalet şarkısını dinlettim hep. 1 ayın sonunda tamamen öğrendi hiç altına kaçırmadı. Gece de yatagina gitmeden önce tuvalete götürdüm hep gece de altına kaçırmadı sabah da uyanır uyanmaz hatirlatma yapıyordum çişin var mı diye anne çiş çiş diyip gidiyordu . Eve yapınca da bisey olmaz deyin korkmasın silinir yıkanır geçer
beyazseverim @Tugbakrtp pes etmek için erken ona her altına kaçırmayıp tuvalete yaptığında küçük ödüller verin ben öyle yapa yapa alıştırdım gece altına yapmaması hazır olduğu anlamına gelir zaten devam edin bi iki haftaya tam oturur düzeni
Tugbakrtp Kızlar teşekkür ederim hepinize bugün sabah 7 gibi bezlemiştim fırsattan istifade hemen kakasını yapmış beze sonra çıkardım bezi klozette ağlamadı ama baya bekleyerek tutarak vakit geçirerek çiş yaptırabildim sonra bir köşede akşamüstü altına kaka yaptı bugünün özeti kaka dışında çiş hiç kaçmadı