zynpdd sen annesisin daha doğrusunu bilirsin ama ben tecrübelerimi söyleyeyim, yenidoğan dönemi benim için çok zordu çok çok zor uyuyan bi bebekti ikincide inşallah böyle deneyeceğim. Günlük hava alması dışarı çıkması yorulması etkili oluyor, sabah eğer geç kalkarsa geç uyuyor, öğlen uyku süresi çok uzarsa o da uyumasını engelliyor. Her çocuk farklı bence ben erken kesmek zorunda kaldım öğle uykusunu, çünkü ne yaparsam yapayım 9da uyumuyordu, öğle uykusunu kesince şükür uyumaya başladı. Uyaranlar varsa televizyon ışık vesaire o da etkiliyor. Uyku saati gelirken uykuya hazırlanma süreci var pijama değişikliği su içelim uyuyacağız falan diye geçişi hazırlıyorum. Rutini seviyorlar, eğer belli saat belirleyip 5 gibi ılık duş aldırıp sonra 9da uyutursanız daha kolay uykuya geçiyor, uyku saatine çok yakın duş uykusunu açabiliyor. Yakınlarınızda oyun alanı gibi yerler varsa eğer avmlerde de oluyor ayrıca yerler de, top havuzları falan oluyor ya içi özel tasarlanıyor düşse de en az zararı alacak şekilde, hiperaktifse eger öyle yerleri öneririm benim oğlum da çok hareketli ve oraları çok seviyor yaşıtları da olunca daha iyi oluyor. Eğer bu durum aşırıysa doktor kontrolünde daha sağlıklı ilerlersiniz sizi daha doğru yönlendirir