nazvarisli doktorum sezeryan yanlısı dediğin için yazma gereği duydum doğumun iyisi kötüsü yok sağlıkla olsun önemli olan o tabi ki ama 2 ay önce doğum yaptım son iki kontrolümde de bebek 3600-3700 civarındaydı, doktorum bana 3200 maksimum dedi yanılma payı çok çünkü artık büyük bir bebek ve tam anlamıyla ultrasonda ölçmemiz doğru sonucu vermiyor dedi. Doktorum çok normal doğum yanlısı bi insandı komplikasyon olmadıkça sezeryanın adını ağzına almayan bir kadın diyebilirim, dediği gibi oldu son muayenemde bebeğim 3680 çıkmıştı 3100 doğdu. Tabi ki bu herkesin başına gelecek demek değil ama böyle çok duydum ben yanılma payları son aylarda çok yükseliyor, ben olsaydım böyle strese girmek yerine bi doktora daha görünürdüm. Ayrıca sancının vs olmamasını takma kafana bebekler geleceği tarihi biliyorlar, 35. Haftadan beri sancı/ağrı aklına ne gelirse çektim, herkes bugün yarın doğururum diye düşündü telefonlarım susmazdı, 40+0 suyum geldi ona rağmen sancım düzene girmemişti, 40+1 suni desteğiyle bi anda açılmam arttı. Yani bi kez o sancı tutsa yeter günler öncesinden bi hazırlığa gerek olmuyor son iki üç gün olur gününde doğurursun böyle düşün vucudun gevşerse doğum kolaylaşır ☺️ ayrıca bebeğin kilolu bile olsa doktorun müdahaleyi zamanında yaparsa yırtık değil epizyotemin olur. İmkanın varsa kendini başka bir ebeye veya doktora kontrol ettir, ben son haftalarımda şehir hastanesine acilden girip kontrol olmuştum çatıya da bakmışlardı