bebegimm26 kaç haftalık bebek şuan. Kabülüm diye düşünmeniz çok normal bende öyle düşünüyorum ama bi ayrıntıyı atlıyoruz. Ben amniyosentez verdim niye verdim. Birincisi doğuma kadar belirsizlikle gidemezdim ikincisi ise ense kalınlığı birden fazla kromozom bozukluğu belirtisi olabiliyor. Kromozom fazla olunca Down gibi özel çocuklar doğuyo. Ama eksik, parçalı, yarım veya mutasyona uğramış kromozomlarda aşırı hasta çocuklara neden olabiliyor, İnstagramda ediz diye bi çocuk vardı hastalığı 1P36 delesyon sendromu. Çocuk doğdu uzun bi süre acılar içinde yaşadı ve vefat etti. Bu sadece bir örnek. Ben bunu göze alamazdım. Eğer ağır bi hastalığı olacaksa ben onun hergün acı çekmesine dayanamam diyip amniyosentez verdim. Down çıksa başım gözüm üstündedir çünkü yaşamla bağdaşıyor ama yaşamla bağdaşmayan hastalıklar oluyo, bu ayrıntıyı dile getirmek istedim. Ön sonuçlarımız temiz geldi yani çocuk Down değil. Fakat ikinci sonucumux yani asıl ayrıntılı bu kromozom bozukluğuna bakılan microarray sonucumuzu hala bekliyoruz. Demem o ki sadece Down olarak bakmayalım Rabbim kimseyi korktuğuna uğratıp evladıyla sınamasın.