Kızlar hepinize merhaba bende 18 gün önceye kadar burda hemen hemen herkesin pozitif doğum hikayelerini okuyarak vakit geçiriyordum. İkinci doğumum olduğu için hem bilinçli hemde korku doluydum ilk doğumum da çok güzel kolay geçmişti ama yine de 7 sene arası olduğu için bu kadar kolay bi doğum beklemiyordum. 38.haftamda doktorum açılmamı kontrol etmiş iki cm olduğunu söylemişti havalar soğuk olduğu için yürüyüş vs yapamıyordum ama evde de yan gelip yatmıyordum baya haraketli geçiyordu günüm ve 39. Haftadan sonra evde bol bol çömelme işleri yapıyordum yer silme yerden bişey alırken bacak açık çömelerek alma vs gibi bi tek bunları yapabildim ve bebeğimin geleceği yok nasıl doğuracağım kilo da alıyor derken 40.haftada ramazanın birinci günü nts günümdü,nts kontrolünde bir kaç sancı gördü ebe doktorumda bi açıklık kontrolü yapalım dedi ve çatala yattım korkuyla😀5 cm açılman var diyince doktor şok olmuştum ve bu şekilde eve gönderemem hafif bi suni sancı verelim dediği anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü aşırı korkuyordum suni sancıdan 🥹 sonra devamında olacak şeyleri anlattı suyumu ebemin patlatacağını yavaş yavaş ağrım olacağını tam açıklık sonrasında doğuma alacağını .. saat 13:30du hemşireler beni hazırladı lavman yapıldı suni sancı verdiler ve yatağa geçtim ntsye bağlandım karnım evdeki gibi sertleşip geçiyordu yarım saat sonra tekrar kaldırdılar ebe açıklığıma baktı ve tam açıklık dedi,ee dedim hiç bişey hissetmiyorum ağrım yok ne olcak derken suyumu patlattılar hiç anlamadan tekrar yatağa geçtim ve 14.30 gibi hafif hafif sancılarım başladı o sırada annemle muhabbet sohbet ediyorduk odada çok rahattım 15:30a doğru şidetti arttı ama asla dayanılmayacak gibi değildi çekiliyordu, ağrı geldiği anda yere çöküyordum gezerken karşılıyordum sancılarımı yani ,saat 4 gibi ebe tekrar çatala aldı bakalım bebiş aşağı inmiş mi dedi ve iki üç defa kuvvetli ıkınma yaptırdı baya indi bebeğim aşağı sonra canım doktorum geldi iki ıkınma sonrası kızımı kucağıma verdi kesi dikiş hiç birşeyim olmadı nerdeyse kalkıp koşacaktım sevinçten 🥹😊 ilk doğumum kendi sancımla oldu ama bence daha zordu gecem gündüzüm birbirine girmişti son haftalarda doğum korkusuyla ama hiç böyle hayal edemezdim güle oynaya hastaneye girip iki üç saat sonra kızımı kucağımı alacağım şimdi kızım mışıl mışıl uyuyor yanımda rabbim tüm hamile arkadaşlara böyle güzel kolay doğumlar nasip etsin herkesin doğumu, hikayesi farklı size tavsiyem kötü olan hiç bir şeyi okumayın ve güzel kolay bi doğum olacağına odaklanın bide suni sancıdan asla korkmayın 😊