Meraba hanımlar biraz genç yazıyorum. 38+3 doğumum planlandı. Hamilelikte genel olarak sorunum olmadı gebelik şekeri çıktı o da diyetle kontrol altına alındı. Devlet hastanesinde doğum yaptım. Benim tek sıkıntım kan değerim düşüktü.Anestezi doktoru ameliyatta kan bulundurulmasını istedi gerekli durumda kullanılsın diye. Sabah 7.30 acilden hastaneye gittim. Nst bağlandı beni odaya gönderdiler. Odaya gittim giriş işlemleri yapıldı. Kıyafetlerim verildi odada beklenmem söylendi. 11.30 kadar bekledim ameliyat çökmüş sırayla alacaz dediler. Beklemek çok zordu hemen olsun bitsin bebeğe kavuşmak istedim. Yanımda arkadaşım eşim ve oğlum vardı kimseye haber vermedim. Arkadaşıma eğer olursa geç gelirsem bebeğe mama ver dedim. Ameliyat sırası bana geldi giyindim beni aşagı ameliyathaneye götürdüler. Kolumdan serum verdiler bir tane daha damar yolu açıldı. Birkaç soru sordular masaya alındım doktor geldi . Anestezi doktoruyla birden tartışmaya girdiler neden kan istedin gerek yoktu dedi doğum doktorum. Anestezi doktoru da 32 yaşından bir kadının masada kalmasını istemedim gerekli olursa kullanırsın. Birbirlerine bagırmaya başladılar sen bana ilimi öğretme kendi işinle ilgilen diye . Neyse sakinleştiler anestezi doktoru igne yapacam dedi beni tuttular ama igneyi vururken deri altımda hissettim yani yanlış vurdu uyuşursun şimdi dedi. Ayaklarında uyuşma ve sıcaklık var mı dedi hayır dedim ayaklarını kaldır ikisini dedi kaldırdım genel yapacaz uyuşmadı dediler sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda tek hatırladığım çok şiddetli bir acı beni kıpırdatmayın diye ağlayarak uyandım. Beni odaya almaları bebekten 2 saat sonra olmuş ağrım çok şiddetliydi iki kez gelip karnıma bastırdılar çok ağrımadı bütün ağrıları hissettiğim halde o yüzden çok korkmayın. Sondayı uyuşturduktan sonra taktılar söylemeyi unuttum. Uyuşmam geçince bol su meyve suyu kahve içtim iyi geldi. Bebeğe arkadaşım mama verdi ben geldikten sonra da verdik sütüm yoktu. Görevli geldi beni giydirdi yürüttü. Ben sonrasında sürekli yürüdüm çok iyi geldi yürüdükçe açıldım . Oğluma kavuştum darısı isteyen herkese çok dua ettim. Herkes tatsın bu güzel duyguyu. Uzun yazdım bende çok doğum hikayesi okudum size bilgi olur. İlk bebeğimde spina olmuştum bunda genel ama bir sıkıntınız yoksa kesinlikle spiral olun ağrı azalınca uyuşukluk geçiyor genelde direk ağrıya uyanıyorsunuz . İlk doğumda başım çok agrımıştı. Genelde ne baş ağrısı ne boyun ağrısı yaşadım bu açıdan konforluydu. Emzirmeye gelince 25 dk sağ göğüs 25 dk sol göğüs emzirdim sonrasında mama verdim. Böylelikle hem sütüm geldi hem bebeğin aç kalmadı biberona alışmadı. İlk doğuma göre daha erken sütüm geldi. Allah herkese kolaylık versin çok korkuyorum nasıl olacak diye. Devlet hastanesi iki kişilik odalardı ama tek kaldık herkes öyleydi çok kalabalık olursa yanınıza birini yatırırız yoksa tek kalıcaksınız dediler. Eşim de oğlum rahatlıkla geldi.24 saati doldurduktan sonra gazım yaptığım için istersen eve gidebilirsin dediler bende eve çıktım. Büyük abdestime evde çıktım. Bol hoşaf içtim. Yanımda da götürdüm hastaneye.baya uzun oldu aklıma ne gelirse detaylı yazmak istedim. Bütün agrılar geçti bebeğim kucağımda çok şükür darısı size kızlar❤️❤️🌺🌺