Öncelikle merhaba biraz uzun olucak ama benim gibi girip doğum hikayesi okuyanlar için yazıyorum 41+0 da yatışım yapıldı oğlum kendi doğmak istemedi mecburen sancı aldım saat 1 de yatışım yapıldı ve fitil takıldı 4 saat boyunca 3 cm açıklığım olmuştu çünkü ikinci doğumumdu diye düşünüyorum sonra 4 saat sonra tekrar bir başka fitil takıldı ve açıklığım 5 cm ulaştı ama sancıdan yerimde duramıyordum çok kıvrandım hep ağlamaklıydım bulunduğum şehir hastanesinde epidural yapıldığını öğrendim ve her gelen hemşireye yapar mısınız diye defalarca söyledim ve anestezi doktoru gelip risklerinden bahsedip kağıt imzalattı ve eşim yaptırmamı istemedi ama yerimde duramadığım için hemen yapmalarını söylediğim gibi anında etki gösterdi bacaklarıma kadar uyuştum kalçam da uyuştu hiç ağrı hissetmedim neredeyse yarım saat sonra şiddetli şekilde suni sancı takıldı fitillerin arkasından bana ıkınma hissi gelirse haber ver dediklerinde 8 cm açıklığım oluşmuştu bile ama ıkınma hissim hiç gelmedi bir saat sonra açıklığım 10 cm e ulaşmış ama ben ıkınamıyordum sürekli ısrarla karnıma bastırdın epizyo yapın diye o kadar ısrar ediyordum ki o acıyla sancıları hissediyordum ama ıkınma hissi gelmiyordu sancılar çok yüksek geliyordu asla ıkınamıyordum ıkınsamda bebek ilerlemiyordu çok çok zor bi doğumdu bebeğim saat 02:15 civarı dünyaya geldi ve bir sürü dikişim var ama bebeğim yanımda ve sağlıklı onun için şükür ediyorum..