elllaaaa ARYa143 teşekkür ederim sizde sağlıcakla alın kucağınıza normal doğum da olsa sezaryen de olsa her türlü bu süreç geçici kimisinde iki hafta Kimidinde dört hafta bebeğinizi kucağınıza alınca her şeye değer diyor insan normal doğumun avantajı dikiş sürecinden sonra başka Ağrı olmaması çünkü çok duyuyorum en ufak bi soğuk almada sezeryan yeri ağrıyormuş ablam da sezeryan hep der ağrım oluyor diye
Sarpatesinannesi Nfs_bebe_ bana doktorum başta hicbirsey önermedi bu sebeple çok geç iyileşme oldu hatta dikişin biri açıldı sonra onu tekrar diktiler tekrar açıldı bende sprey batikon aldım her WC sonrası ve müsait olduğum zamanlarda ped degisiminde falan sprey batikon püskürtüp saç kurutma makinasınin soğuk ayarında uzaktan tutarak kurutma yaptım arayada gazlı bez koydum devamlı ped direk rahatsız ediyordu beni o şekilde çabucak iyilestirdim ama tabi başta 15-20 gün doktorun batikon önermemesinden kaynaklı olarak sürecin bitmesi 38 günü buldu keşke baştan öyle yapsaydım
Nfs_bebe_ Sarpatesinannesi evet bende süreci o şekilde atlattım aynı sebepten okuyan olursa fikir olsun baticon ve kurutma makinesiyle ve sürekli ped değişiği wc gitmesem bile kurutma makinesiyle ara ara kurutma işlemini sürekli tekrarladım 2 haftadan sonra 18.gün dikişler düşmüş artık oturabiliyor durumdaydım
ARYa143 Teşekkür ederim 🥰 onu ben de çok duydum yaa, ama elhamdülillah bende öyle olmadı ilk doğumumda, bu defa nasipse normal düşünüyorum ama 🤭🤲
elllaaaa ARYa143 rabbim su gibi bir doğum nasip etsin size ve bu süreci bekleyen tüm annelere annelik çok zor gerçekten anne olduktan sonra anne hakkı ödenmez lafının ne kadar kıymetli olduğunu anladım
ebru2853 elllaaaa banada elle müdahale ettiler sürekli bebeğin kafası yan gelmiş dediler saatlerce sancı çektim o elle müdahale olucağını hiç düşünmedim ıkınarak doğurucam sandım ama üstüme çıkıp iterek doğurttular birsürü dikişim var makat bölgemde şişlik var üstüne oturup el değdiremiyorum. Siz ne zaman iyileştiniz geçmicek diye çok korkuyorum
elllaaaa ebru2853 tam anlamıyla iyileşmem 40 gün sürdü ama hiç üstüne oturmadım şişlik ben de de olmuştu buz çok iyi geldi ılık su ile yıkayıp batikon kullandım bi hafta bide ped ve iç çamaşırlarında nioli yağı kullandım benim bebeğimde kafa yapısında asimetri oluştu yani hafif bi uzunluk oluştu sizde böyle bir durum oldu mu
ebru2853 elllaaaa evet doğduğunda kafasında çok şişlik vardı ve upuzundu sanırım vakumda kullandılar ben anlamadım o acıyla ama e devlette kullanılan malzemelerde yazıyodu bebeğin kafası yan geldiği için çok müdahale edildği için bos oluştu şişti dediler ama çok şükür şuan 7 günlük düzeldi kafası hafif yamukluk var gibi
elllaaaa ebru2853 anladım şuan iki aylık az bişey kaldı arka kısım enseye yakın yerde uzunluk oldu ama tam geçmedi daha