yasemincel65 iki kızımda da suni sancı aldım. Suni almadan doğuramayanlardanım 🙂 ilk 4-5 saat hiç bir şey hissetmedim ama açılmam ilerliyordu. Bazı hastaneler fitil olarak veriyor suni sancıyı bazıları serum. Bana serum takıldı ama ayaklı serum ünitesi olduğu için yatağa sabit değildim. Hep yürüdüm odamdaki duşu kullandım ama serum hep kolumdaydı tabi. Arada kısa süreli 15-20 dk. nst ye bağlayıp bebeği ve sancıları kontrol edip kaldırıyorlardı. İkinci doğumumda doğum yapıp bitene kadar serum hep kolumdaydı ama ilk doğumumda böyle olmadı. Onda devlette doğum yapmıştım. Sancı odası diye saçma sapan bir yere alındım yanıma kimse giremedi. 10 saat boyunca nst ye bağlı yattım çok kötüydü. Sadece doğumuma yakın serumu kolumdan çıkarıp biraz yürümemi istemişlerdi. Yürürken doğurcaktım nerdeyse. Kolumda serum yoktu kendi sancılarım geliyordu ama suniden hiç bir farkı yoktu. Birebir aynısıydı. O yüzden ikinci doğumumda suni ye tepkili olmadım. Hiç korkmayın her şey olup bitiyor ve siz günün sonunda iyi ki diyorsunuz. Hiç doğum yapmamış gibi oluyorsunuz. Gönlünüzü ferah tutun. Kolay doğumlar diliyorum 🙏🏻