bebitonunannesii Kızlar şeker yüklemesi yaptırdınızmı hafif düzey pkosum var ılk gebelıgım kararsız kaldım neye gore karar vermelıyım
elifbayraktar07 bebitonunannesii benim de ilk gebeliğim ablalarım var onlar yaptırma diyorlar bende kararsız kalıyorum
Aleynaaaag bebitonunannesii bebeğiniz haftanızdan önde gidiyorsa ve aileniz de şeker öyküsü var ise mutlaka yaptırın ayrıca doktorunuza danışın diyeceğim am yükleme testini her doktor öneriyor doğrusu
dgngr bebitonunannesii pcos bende de var. 19+4 te detaylı ultrasonda bebeğin kilosu 356 gram geldi. 220 gram civarı olması gerekirken. Şeker yüklemesi yaptırmak zorunda kaldım erkenden. Ama çok çok iyi çıktı sonuç.
Eboz bebitonunannesii ailede şeker sıkıntısı varsa yaptırın ama ben yaptırmadım 2. Bebeğim olacak bunda da yaptırmak istemiyorum korkuyorum bakalım
nishh bebitonunannesii kesinlikle yaptırın iki adet baklavanın içindeki şeker miktarıni içiyorsunuz en azından önlem alınır varsa bile ilerleyen zamanlarda bebeğiniz ve size tehlike olmasın dengeli gidersiniz . Ben yaptırmadım haftam gelince yaptıracağım bende pkosla hamile kaldım korkumdan ve triod düşüklüğümden her ay düzenli kan veriyorum ve bu gebeliğin her hangi bir zamanında da çıkabilir şimdi yaptırdım yokmuş ama 1 2 ay sonra çıkabilir o yüzden gebelik zamanı tansiyon şeker takip altında tutulmalı şahsi fikrim
hamidenn bebitonunannesii merakımdan soruyum neden yaptırmak istemiyorsunuz. Bende dün yaptırdım karşıt görüşler görüyorum ama sonuçta tüketilebilecek seviyede sıvı veriliyor ölçüm esnasında. Şeker varsa ve bunun için önlem alınmassa büyük riskleri var korkutmak istemem ama en basidi erken doğum riski var. Benim annem şeker hastası yaptırmakta çok kararlıydım zaten ve bendede şeker çıktı diyete başladım bugün itibariyle özellikle aileniz yakın çevrenizde varsa mutlaka yaptırın
sedn bebitonunannesii pkos varsa şeker çıkma ihtimali artıyor bende de var ve çıktı doktor pkostan dolayı gebelik şekerin oldu dedi hamileliğin ilk aylarında şekerimde problem yoktu. 24-25. Haftadan sonra gebelik şekeri varsa çıkıyor.
dryozdvci Ben bugün 14.haftada şeker yüklemesi yaptırdım hem ailemde şeker hastalığı olduğu için hem de vücut kitle endeksi yüksek olduğu için erken bir önlem aldık doktorumla ama işte ben de çok erken yaptırdığım için endişeliyim