Kızlar geç yazabildim geçen hafta 38+2 de oğlumu kucağıma aldım.
Buraya doğum hikayemi yazmak istedim gebeliğin başından beri geçmişte düşük öyküm oldugu için düşük riski,tiroid, gebelik şekeri gibi zorlu süreçlerden geçtim ve riskli gebelik olarak hep devam etti. Normalde gebelikte Ankara ve istabulda kontrollerimi yaptırdım doğum için ailem Ankara da olduğu için Ankara Üniversitesi tıp fakültesinde dr Batuhan Turgay ile sezeryan doğum planı yaptık beni 38+3 te sezeryana alacaktı bir gün öncesi yatış verildi bana önceki gebeliğimde birinci sezeryanda genel anestezi olmuştum aşırı ödem oldugu için spinal anestezi denedi doktor ama uyuşmamıştım ve doğum sonrası aşırı kanama kan takviyesi olmuştu uyuşukluk çok uzun sürmüştü doktorda kan takviyesi, tahlil vs hazırlık olacak risklere karşı demişti bu doğumunda korkuyordum. Hastaneye bir gün öncesi gittiğimde ultrason nst bakıldığında sancılarım çıktı ama benim ağrım yoktu sürekli nst ye bakıldı sancılar çok çıkıyordu benim ağrılar gelmeye başladı vajinal yumuşama başlamış açılma olabilir diye sabah dokuzda geldiğim hastaneye bire doğru sezeryana alındım. Spinal anestezi oldum ve uyuştum doğum başladı dedi doktorum yanındaki asistanları hemşireler sürekli beni konuşturdu hiç bişey anlamadım oğlumun sesini duydum kucağıma hemen verdiler ilk kızımda 3 saat sonra görmüştüm en son bendim gören ve psikolojik olarak hep kötü hissediyordum Elhamdulillah sağlıklıca oldu bebeğim ve bende 2 de odaya geldik oğlumla saat yedide yürüdüm ve kanamam olmadı her şey yolunda gitti. Riskli gebeliği veya diğer gebeliklerinde sorun yaşayan anneler varsa Rabbim kolaylıkla sağlıklıca kucağınıza alın bebişlerinizi. Rabbim karşınıza iyi doktor hemşire denk getirsin her şey çok güzel yolunda gitsin. Benim ikinci doğumun böyleydi Rabbim kimseyi zorda koymasın 🤲🏻❤️