13 Şubat için gün almıştık ve bir gün öncesi yatış işlemlerim yapıldı anestezi uzmanı ile görüşüp formları doldurdum. 13 ü sabah yatışım yapıldı. Öğlen ameliyata alındım. Ameliyatımda ki ekip çok güler yüzlü çok samimilerdi. Biraz heyecanlanmıştım ama çok rahatlattılar. Belden yapılan iğne damar yolundan daha iyi bir şeydi hiç bir şekilde hissetmedim burada önemli olan sizin anestezi uzmanının yönlendirmelerine uyum sağlamak. Bana her aşamasında ne hissedeceğimi söyledi mesela önce ufak bir elektriklenme hissedeceksin şimdi hissettin mi diye sordu evet dediğimde şimdi diğerini yapıyorum belden aşağı bir sıcaklık hissedeceksin hissettin mi dedi sonrasında tekrar şimdi sonuncuyu yapıyorum ufaktan uyuşmaya başlayacak sen hemen bizden destek alarak yat dedi ve dediği gibi oldu. Doktorum geldi eşimi içeri aldılar anestezi uzmanı sürekli baş ucumda iyi misin nasıl hissediyorsun benden bir isteğin var mı diyerek benimle konuşuyordu. İlk başta hep acaba hissedecek miyim diye düşündüm ama asla öyle olmadı. Batikon sürerken şimdi siliyoruz bak ıslaklık hissedeceksin dedi sanki hiç uyuşmamışım gibi hissettim dokunmalar çekmeler hissedeceksin dedi onlarıda hissettim ama daha batikonu sürdükleri an ağlama sesi geldi o an hiç bir şey anlamıyorsun son sürat gerçekleşiyor her şey. Bebeğimi öptüm kokladım fotoğraflar videolar çekti anestezi uzmanı her şey çok güzeldi sonra bebeğimi kontrolleri için götürdüler ve eşimi çıkarttılar. Bu anlattıklarım çok hızlı gerçekleşti. Burada yazılanlardan görmüştüm hep ışığa baktım yansımadan görebilecek miyim diye bir ara kırmızı yansımalar gördüm ama hemen kafamı çevirdim. Bakmayın kan tutuyorsa zaten bir şey göremiyorsunuz. Anestezi uzmanından bana sakinleştirici uygulamasını istedim hemen yaptı gözüm kapanıyor açılıyor doktorun ekip ile sohbetini duyuyorum ama şey gibi uykunuzun ortasında biri uyandırmışta hani boş bakıp konuşamıyorsunuz gibi sersemlik var. Dikiş aşamasıda çok kısa sürdü. Beni ameliyattan çıkarttıktan sonra odaya aldılar. Uyuşukluğum geçtikten sonra çorba içtim ayağa kalktım bazıları şey diyordu organlarım aşağı indi gibi hissettim hiç öyle bir şey yaşamadım. İlkten eğik yürürken bir anda dikleştim ve normal yürüdüm. Hızlı toparladığımı düşünüyorum. İlk 2 gün omuzumda ağrı vardı gaz çıkaramadığım için bu yüzden lavman yapmalarını istedim onu yaptıktan sonra rahatladım. Taburcu olduk eve geldiğimde hiç ameliyat olmamış gibiydim doğumdan 2 hafta sonra eski kiloma geri döndüm. Bebeğimi emziriyorum. Önceden derdim nasıl anlıyorlar bebeğin aç olduğunu veya neye ağladığını geceleri nasıl uyanıcam ya uyanamazsam 😂 ıh dediği an yataktan fırlıyorum. Ağladığı zaman zaten ya açtır ya gazı vardır ya bezi kirlidir ya da sadece temas etmek istiyordur çokta bir derdi yok yeni emzirdiysen altını değiştiysen geriye çok bir seçenek kalmıyor. Her gün onunla yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bende bebeğimde şu an çok şükür iyiyiz. Anneliğimin 19. Günündeyim. Kahvemi sıcak içtiğimde oluyor yemeğimi yiyemediğimde hepsi onun için değer o sadece sağlıklı olsun 💕 herkese kolay güzel pozitif bir doğum dilerim🙏🏻 sorularınız olursa seve seve yardımcı olurum
Not: sarılık yaşamadık herhangi bir sağlık sorunu olmadı 🧿