bilmemben ben Bilkent takipliyim. Aylık polklinik günleri yayınlanıyor. Doktorun nir tün izni bulunuyor. Randevulu giderseniz sorun olmaz zaten. Ancak bazen randevu bulamazsanız doktorunuza randevusuz da giderek bankodan sıra alabiliyorsunuz.
Bilkentin meşhur doktoru Prof. Dr. Necati Hançerlioğulları. Her zaman ultrasonun başında kendisi var bizzat kendisi takip eder asistanların birisi not alır diğer bilgisayardaki işlemlerle ilgilenir. Test sonuçlarını da Necati hoca bizzat kendisi değerlendirir. Çok titiz en ufak şüphede gerekli yönlendirme ve bilgilendirmeleri yapar. Ancak çok fazla yoğun. Tüm bu yoğunluğa rağmen tercih ediliyor. İşin ehli.
Hastanede gebe okulu eğitimleri var. 30. Hafta sonrasında haftanın 5 günü farklı eğitimler veriliyor. Dilerseniz online katılabilirsiniz. 2 hafta aralıklarla da eşlerle birlikte katıldığınız bir gebe okulu bulunuyor. Özel takipli olsanız da bu eğitimlere katılmanızı öneririm.
Doğum süreci de eğer sancınız başladıysa acilden giriş yapıyorsunuz. Yeterli açıklığınız yoksa tek kişilik odalarda yanınızda 18 yaşından büyük bir kişi ile birlikte doğum sürecini geçiriyorsunuz. İsterseniz ve şartlar uygunsa odalarda jakuzi ve banyo var. Suda doğum yapabilirsiniz. Doğuma hazırsanız açıklığınız var veya sezaryen olacaksanız doğum odasına alınıyorsunuz. Doğumdan sonra duruma göre tek veya iki kişilik odalarda müşade altında tutuluyorsunuz. Doğumdam hemen sonra kahvaltınız geliyor. Hastanede emzirme polikliniği var. Zaten doğum yapar yapmaz süreci takip ediyorlar. Emzirmede eve geçtikten sonra da ğroblem yaşarsanız yine emzirme polikliniğine gelerek destek alabiliyorsunuz.
Bilkent anne dostu hastane olduğu için çok sistematik şekilde ilerliyor. Aynı zamanda sizi bir ebe takip ediyor. Gebeliğiniz ilerleyince numarasını veriyor mesai saatleri içerisinde iletişim kurabilirsiniz. Mesai dışı ise kadın doğum acili arayarak. Bunun harici gebe izlem var. Belirli aralıklarla buraya gidiyorsunuz kontrol sonrası. Burada hemşire bulunuyor. Gebelikle ilgili şikayetleriniz varsa öneride bulunuyor. Veya öğrenmek istediğinizi sorabilirsiniz.
Necati hoca iki hafta aralıklarla kontrole gelmenizi istiyor. Kan tahlilini idrarı ilk 2 ayda bir 24ten sonra ayda bir olacak şekilde istiyor. 30. haftadan sonra da her hafta kontrole çağırıyor.
Güzel tanıtım yaptım jdjdj