mervekalkann
mervekalkann merhaba 😇 ben 30 yasinda oglumu dunyaya getirdim. 2. Yi de ara açmadan oglum 15 aylikken hamile kaldim. Kariyer sahibi oldugum icin degil, rahat edip bu defteri kapatmak icin. Uzun yillar calisan kadinlarin 30 yasindan sonra isi gucu birakip eve kapanmasi inanin hic kolay degil. Ben de lisans+ ön lisans mezunuyum 5 yıl ögretmenlik yaptim.
Sizin icin daha da zor cunku ben kariyer sahibi degildim.
Simdi hamilesiniz amacim gözunuzu korkturmak degil kesinlikle ama bebek dogduktan sonra dusunceleriniz cok degisecektir.
Maalesef yeni duzende biz kadinlarda ne yapsak, keske, acaba, hissine kapiliyoruz. 2. Cocugu planli yapsam da şu dusunce de guzel geldi sonradan bana
35 e kadar rahat yasamak 35 te 1 cocuk dunyaya getirmek ve 2. Cocugu dusunmemek.
Aslinda 2. Bebek dusuncesi hep bizim kafamizi kurcaliyor. Yaşlarimiz genc olmadigi icin geç kalmak istemiyoruz, erken davranirsak da iş güc sekteye ugruyor 3 4 sene.
- Yi 5 sene sonra yapsaniz tam ise donmus ve rahat etmisken başa sarmak belirli bir yastan sonra daha da zor olsa gerek. ☺️
Bizde de ikinci cocuk fikri vardi bu sebeple calisayim ya da calismayayim 3 4 sene sonra tekrar ayni dönguye giremezdim. Benim de projelerim var kendime dönmek istiyorum.
30 yaş bir insanin hayattan ne istedigini bildigi, sakinlige, kendi duzenine alistigi, hayattan hem genc hem de en mantikli hali ile keyif aldigi yaşlar. Degisik ve karmasik duygular.
Bu arada Avrupada yasiyoruz. Oglum su an kreste oryantasyon surecinde. Kardesi gelmeden benim nefes almam onun da dunyaya uyum saglamasi gerekiyordu. Dogumdan bu yana 17 ay boyunca tek basima baktim ve yoruldum. Annem yanimda degil, esim calisiyor, kayinvalidemden de destek almak istemedim ama max. 2. Yasa kadar desteksiz saglikli ruh haliyle bakilabilir diye dusunuyorum.
Krese karsi degilseniz ki Turkiyede bu konuda daha sanslisiniz, ben Avrupadayim, kres kurtariciniz olabilir.