fatos41 merhaba arkadaslar,9 haftalık gebeyim bir haftadır agzımda değişik bir tat var bazen boğazıma doğru iniyor hiçbişey yiyemiyorum doğru düzgün su bile zor içiyorum.saglık ocagındaki doktor mide asitinden oldugunu söyledi gavıscon verdi ama hiç rahatlatmadı denemediğim bişey kalmadı.aşırı derecede mide bulantısı yapıyor ve keyifsiz hissediyrum kendimi.bu şekilde olupta kısa süre snra düzelen var mı ? ne rahatlatır bni 😞
Edebyahu fatos41 ben 35. Haftadayım arada oluyor yine. Hele bir de mide yanmaları var ki geçer geçer hepsi geçer 9 ay dediğin ne ki sabır☺️
Weewe fatos41 ben de eski aldığım tadı alamıyorum gibi hissediyorum. Kayınvalidem de söylemişti, ta doğumdan sonra düzeldi ağzımın tadı yerine geldi diye. İnşallah bizim daha erken düzelir. :/
MerveKrmz fatos41 tatlim ayni durumu 1 hafta yasadim ben entresan bi tat geliyodu yemeklerden sonra oluyodu ama benim bence bisey yapmana gerek yok bu gebeligin ve artan hormonlarimizin getirdigi bi durum kendiliginden gececektir sabret 1bucuk ay bulantidan kahroldum serumla beslendim yavrum icin deger dedim sukur artik sadece sabahlari bulaniyorum. hepsi gecicek guzel anne sabirla 💕
fatos41 Sibelemre ya umarım 4 aylıkken düzelir yoksa beslenemiyorum ki yogurt yiyemiyorum süt içemiyorum hani normal yemeği geçtim almam gereken vitaminleri alamıyorum ve kendimi kötü hissediyorum 1 litre suyu bile zor bitiriyorum 😞
fatos41 Edebyahu arada olsa yine bi nebze gün boyu böyle olması cok zor tabi ya sabır bebişlermiz içn sabrediyoruz
fatos41 Weewe ah ah bu öyle bişey ki eski tadı bırak yemek yiyosun rahatlar gibi oluyosun yarım saat snra agzında zehir içmişim sanki yemek yemiyosun açlıktan miden bulanıyor napacagımı şaşırdım.umarım uzun sürmez Rabbim yardımcımız olsun
fatos41 MerveKrmz inşaAllah ya inşaAllah düzelir.kendim için değil bebeğim için su bile zehir gibi ama bebeğim için değer.
Sibelemre fatos41 bende öyleydim safra daki acı suyukusar oldum artık koku bile kustururdu 4 ayim hastanede geçti ve 80 kilodan 67 düştüm bebegimde çok zayıftı artı düşük riskimde başladı 4 ayim dolunca düzeldim çok şükür sonra kilo almaya başladım bebegimde bir aydır kilosu normale döndü çok şükür 39 haftalık oldum ve kızım 3 kilo 150 gr şimdi
Didemocak fatos41 benim 9 haftalıkken ağzımda değişik Tad olmadı ama yemek yeme isteğim gitmiş ve mide fıtığı olan biri olarak mide ilaçları ile günümü geçirdiğim için hamile kalip bırakınca mide bulantısı her kokuya hassasiyet yemek yiyememe oluşmuştu mide bulantısı icinde mide hapı vermedi ama geceleri yatmadan önce içtiğim bir ilaç var o kadar rahatlatıyor ki sana anlatamam şişkinliği de alıyor mide bulantisinida mide ağrısını da
fatos41 Didemocak ayy Allah yardımcın olsunnn.dogurdun mu bilmiyorum ama seninki daha bi zormuş mide fıtıgı normalde zor bi hastalıktır.geçmiş olsun.
Didemocak fatos41 çok kusuyor isen de mide asidin artar yeşil elma yemeni tavsiye ederim o işe yarıyor sonra süt ben soğuk içiyorum hamile iken azıcık gaz yapıyor ama olsun birde sonradan keşvettiğim maden suyu ohh miss midem çok rahatliyordu
fatos41 Didemocak kusamıyorum ki cok afedersin öğürmekten baska bişey gelmiyor.maden suyu beni daha kötü etti onuda denedim.süt ve elma birde muz biraz işe yarıyor dediğiniz gibi bi süre rahatlatıyor tbi sonra yine aynı 😞
Deletedmom143 Canim bende oyleydim.simdilerde duzeliyorum.Hicbisey yiyemiyordumki😓🤦♀️Ilac aldim artik ne yediyimin tadini aliyorum.Benimki bulantodan kusmalardan dolayiydi canim
fatos41 Deletedmom143 sen kaç haftalksın.bende kusma yokda cok afedersin ögürme var .mide bulantısı da agzımdaki tatdan dolayı.zehir gibi ya inş benimkide geçer 9 ay böyle sürerse naparım ben 😞
MerveKrmz fatos41 geçicektir mutlaka canım benim moralini böyle seyler icin bozma cok minikler ama hissediyolar annesi gebeligin tadini cikar😊
Didemocak fatos41 teşekkür ederim ben kendimi bildim bileli yaşıyorum gastirikti yani mide asidim vardı sonra reflü sonra fıtık oldu yiyeceklerine dikkat et kızartma yeme turşu falan yeme benim bir listem var yenmemesi gereken daha doğrusu asit artırıcı liste onuda atayım size mide yanması olan uzak dursun işe yarıyor benden size tavsiye 😊😊😊
Didemocak fatos41 yok canım şu anda evde değilim ama yazarım adını akşama istersen özelden yaz bana akşam yazarım sana 😊😊 daha önceden midende asit ve ağrı flaan oluyormuydu
Didemocak fatos41 daha bebeşin çok kötü sen beni görsen açım yemek yemek istemiyorum aç olduğum için midem daha da çok siddetleniyordu miden boş olduğu için öğürüyorsun sadece çıkacak bir şey olmayınca ne çıksın canım 😊😊 birazcık daha dayan ben kolanya ile dolaniyordum midem boş ve midem agridiginda birazcik rahatlatiyordu tabi bu bende psikolojikde olabilir 😊😊
fatos41 Sibelemre maşaAllah subhanaAllah canım Allah bagıslasın :) baya kilo vermişsin sen ya birden düşmüşsün yani şükür şmdilik öyle değilim ama zorluyorum biraz kendimi.ay o koku hassasiyeti yok muuuu nasıl bişeymiş o yaa.el kremi dahi kullanamaz oldum herşey kokuyor herşeyyy.
fatos41 MerveKrmz bozmamaya çalısıyorum ama bakalım bazen öyle bastırıyor ki ağlamaklı olmuyor değilim 🥴
Ebrs fatos41 canım 12-14.haftadan itibaren duzeliyo, üzülme sabırla bekle. Ağzına birşeyler at sık sık, anlikta olsa kötü tat hissini yatistirsin