Semanur_71 Tüm sürecimi anlatacağım umarım sıkılmadan okursun biraz uzun olacak kusura bakma şimdiden🥰
Ben 2 günde bir doktora gidiyordum el ile muayeneye 4 cm açılma oldu 1 hafta 10 gün kadar 4 cm le gezdim.Pazartesi günü yine muayene için gitmiştim doktorum bana, senin doğumun yaklaştı çantan hazır değilse hazırla bugün yarın doğurursun sen dedi.Ertesi gün yani salı günü için beni yine ebeye gönderdi yarın akşam 7 de ebeye git dedi o da alttan muayene ediyordu kendi sancım başlasın diye çok uğraştı doktorum aldığı para helal olsun sonuna kadar.Neyse O günün gecesi saat 1 de ben tuvalet hissi ile uyandım gittim geldim yattım yine aynı his bu 4 5 defa olunca ben dedim ki o gün muayene oldum ya doğumda yaklaştı ondan böyle oluyor heralde adet sancısı gibi sancı bi geliyor bi gidiyor kasılma sayar indirmiştim telefona oraya girip takip ettim doğum başlamış diyor ama benim sancım o kadar hafif ki yoksa muayene ağrısıdır diyorum yine kendi kendime ablama yazdım doğum başlıyor git dedi bende sıklaşsın öyle giderim zaten akşama ebeye gideceğim nasılsa diye rahatım.Sabah oldu duş aldım biraz uyudum kalktım sonra evi süpürdüm sildim merdivenleri sildim müstakil evde oturuyoruz yine doğum kolay olsun diye elimle çömelerek sildim.Sonra beni sekreter aradı ebenin nöbeti değişmiş akşam 7 de değil 4 te git dedi.Allahın işi yoksa ben 7 ye kadar bekleyeceğm çünkü sancılar çok hafif. Kapı önü kahvesi içeriz biz arkadaşlarımla onlar çağırdı kahve yaptık gel diye temizliğini bitirdim çıktım onlarada anlattım şimdi duş alıp doktora gitcem hiç doğum sancısı gibi değil ama doğurursam şaşırmayın falan diye dalga geçtim ihtimal vermiyorum hala hazırlandım gittim ebe alttan eller ellemez dokunduramadım normalde dayanırım ama bu sefer canım okadar acıdı ki geri çektim kendimi Ben dün muayene oldum ya onun ağrısı heralde o yüzden böyle hissettim dedim ebe bana demez mi o muayene ağrısı değil doğum ağrısı 5 cm açılman var yatış yapcaz ben doktoruna haber vercem nst ye bağlıcaz neyse nst de sancı çıktı ben hala hafif hafif hissediyorum ama doktorumu aradılar haber verdiler bana dedi ki sen odana geç duşa gir doktorun gelene kadar yarım saat beline sıcak su tut neyse geçtim banyoya ilk defa orda korku sardı ozamana kadar çok cesaretliydim acaba yapabilecek miyim nasıl yapıcam diye düşündüm ağladım duşun altında 😃 Yatış işlemini 16:da yaptık doktorum saat 17:00 gibi geldi baktı 6 cm açılman olmuş dedi yine el ile müdahale etti secde pozisyonunda hareketler yap dedi yaptım 7 cmm oldu sen çok gitmez 6 da doğurursun dedi suyumu patlattı daha çabuk ilerlesin diye o arada biraz sancımın şiddeti arttı suyu patlattıktan sonra ama yine öyle dayanılmayacak sancılarım olmadı hatta ablam geldi ben güle oynaya sohbet ediyorum şaşırdılar bu ne kadar kolay doğum böyle diye yine secde pozisyonunda eğilip kalktım hareketler yaptım baktı 9 cm olmuş dedi biraz daha durdum gel bi bakalım ne durumda dedi gidiş o gidiş doğumhaneye aldı beni neler yapmam gerektiğini anlattı falan işte saat tam 18:02 de kızım 3.550 kg doğdu.Doktorumun dediği saatte hemde.16:00 ’da Yatış yaptım tüm süreç 2 saat sürdü açılmam çok kolay ilerledi ve neredeyse çok az sancı ağrısı çektim ama ben çok gayret ettim doktorumun yap dediklerini fazlasıyla yapmaya gayret ettim Allahın yardımı ile de çok kolay bir doğum oldu Hala heyecan ile anlatırım ilk gece ablam kaldı yanımda kendim kalkıyorum bebeğimi kucağıma rahatla alıyorum okadar rahat geldi ki sezeryandan sonra ablama dedim hatta normal doğumun gözünü seveyim ne kadar rahatlıkmış dedim.