Frezya
Merhaba kızlar 5günlük bebeğimin doğum hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum doğum bekleme sürecimdeyken biri paylaşsın da okuyayım diye sürekli sayfa yenilerdim:). 40.haftamda kontrole gittiğimde doktorum bebeğin suyunun aşırı azaldığını yarın sabah acilen yatış yapmamız gerektiğini söyledi. Gece 12den sonra bi şey yeme sezeryan görünüyor şuan ama normali de zorlayacağız elimizden geldiğince dedi. Sabah hastaneye yatışım yapıldı. Doktor suyuma tekrar baktı ve dünden de azalmış dedi. Her geçen dakika normal doğum şansın azalıyor dedi. Moralim çok bozuldu o an tabi ama bebek sağlıkla gelsin de nasıl olursa olsundu. Doğumhanedeki bir ebeye bilgi verdi ve çatı muayenesini yapın açılma varmı bakalım dedi. Muayenede 2cm açıklığım olduğunu öğrenince suni sancıyı bi deneyelim açıklığın da hızlı artarsa sezeryana gerek kalmayabilir dedi. Önce nstye bağlandım. Bu kez de nst de bebeğin kalp atışlarının en alt sınırda olduğunu söyledi ebe. Suni sancıya dayanabilir mi dedi doktora. Doktor da biraz bekleyelim ozaman dedi. Bi süre beklendi ve bebeğin kalp atışları normale yaklaştı. Artık başlıyoruz dedi ebe ve suni sancı serumunu bağladı koluma. Doktor da korkma az az vericez eğer bebeğin kalp atışları düşerse hemen sezeryana alınacaksın dedi. Suni sancıyı 1buçuk saat çektikten sonra açılmam 4cm oldu. 4cm olunca epudral iğne vuruldu ve acılarım hafifledi. 2saat hafif derecedeki acıları çektikten sonra açılmam 6-7 cm çıktı. Ondan sonra bana bi uyku hali geldi aynı havale geçiren hastalar gibi hissettim kendimi. Yarı uyanık halde uzanıp inledim son anlar iyice ağırlaştım. 1saat de o şekilde kaldıktan sonra ebe geldi alttan muayene etti kalk kalk hemen doğumhaneye bebeğin gelmiş dedi. Benim şansım açılmalarımın hızlı ilerlemesiydi. Şunu da söyleyim eğer bi 8-9 saat açılmam olmasaydı beni sezeryana alın derdim çünkü suni sancı benim bünyemi çok sarstı (bazıları daha rahat atlatabiliyormuş) Doğumhanede de ıkınmayı bilmediğim için biraz zorlandım ama hemşireler yardım ediyor böyle yap bunu dene diye. Doğum anında korkulacak bişey yokmuş kızlar sadece sancı çekme kısmına biraz katlanmak gerekiyor. Bebeğin gelişiyle dikişleri de unutuyorsunuz iğnenin etkisinden bişey hissetmedim ben o an. Sabah 9.30da işlemlere başlamışlardı 13:50de doğum oldu. Darısı bütün bekleyenlere olsun kızlar inşallah benimkinden de kısa sürede biter gider doğumlarınız:)