runcet Son haftalarımda çok ağrım vardı ama gelişme yoktu sürekli pilates topunda oturup hareketler yapıyordum yürüyordum falan. 38+4te doktorum 2 cmsin dedi doktor bu açıklığı söyledikten sonra o hafta yaptığım her şeyi fazla yapmaya başladım açıklığım ilerlesin diye, aksak yürüyüşler, normal yürüyüş, parktaki kondisyon aletlerinde kısa çalışmalar, evde temizlik/yer silme yani aklına ne gelirse yaptım diyebilirim. 39+4 cuma günü son kontrolüme gittim doktor yine aynı açıklığı söyleyince şaşırdım doktorum ogün membran sıyırma yaptı bana biraz ağrı oldu tabi ki. Doktorum haftasonu bolca gez pazartesi gelirse gelir gelmezse salı günü biz başlatırız dedi. Eve geldim yine devam ettim ama açıkcası ama salı alcaklar diye biraz saldım dinlenmeye baktım, cumartesi nişanım geldi, pazar regl ağrılarım çok arttı. Pazartesi gün içinde gelen giden olmayınca ben biraz evi sildim süpürdüm ertesi gün doğum olucak diye. Akşamüstü duşumu alıp yattım, bir saat sonra kalktım bi baktım suyum geldi sızıntı şeklinde. Hastaneye gittim sancılar varmış ama düzene girmemiş, eve yolladı doktorum sabah konuştuğumuz saatte gel dedi. Gece boyunca sancılarım arttı araları kısaldı suyum ara sıra gelmeye devam etti sabah gittim 9da yatışım yapıldı muayene edildim 10:30 suni sancı aldım, açıklığım 3 cmi gördü nihayet sonra doktorun desteğiyle 4 cme çıkartıldı. Epidural yapıldı, bebeğim 13:05te kucağımdaydı.
Çok uzun oldu ama doğumu başlatamasan bile eğer hareketli bi gebelik geçirdiysen doğumda etkisini çok net görüyorsun. Suni sancıdan beni de çok korkutmuşlardı. Gece sunisiz çektiğim sancıyla arasında öyle beni süründürcek kadar bi farkı yoktu açıkcası, evet canım yandı hatta bi ara açılma bi türlü ilerlemeyince başta yapamıcak mıyım korkusunu da yaşadım. Ama doğum esnasında ne o sancıları hissediyorsun ne başka bişeyi sadece bebeğini düşünüyorsun hele ki o çıktığı an içinden bişeyin koptuğunu fark edip kafanı aşağı çevirdiğinde bebeğinin o fıldır fıldır sana baktığını görmek, ebenin doğum saatini bağırdığını duymak dünyalara bedel, inan o an diyosun ki bu an için 10 katını da çekerdim.
Hakkında hayırlısı olsun umarım çok güzel bi doğumun olur bebeğin sağlıkla kucağına gelir ☺️