ebruelif_00 1 aylık gebeyim. Orucu bazı doktorlar öneriyor bazıları tutulmamalı tam oluşum gelişim sırasında diyorlar ne yapmalıyım ?
tugceesnygt ebruelif_00 ilk trimestirda bebek oluşum gelişim döneminde sakıncalı diyolar ama sen bilirsin
gzmnrhal ebruelif_00 Bence sakinca olmasaydi dinen tutmak zorunlu kilinirdi bi sakinca varki bundan muaf tutuluyoruz şuan yeni olusmaya calisiyor tutunmaya calisiyor senin vucudunda caba sarf ediyor bebegi olustirmak icin kendinide bebegide zora sokma bence 💕
ebruelif_00 Bykessra evet evet bende yeni nasıl olsa bişey olmaz diye düşünmüştüm hani bebek büyüse beslenme sıkıntısı olur diye ama asıl şimdi önemliymiş 😢
hanimhanimcik ebruelif_00 aslında sahura kadar ayakta durup 2 lt su içip sebze meyve protein yesen sorun olmaz gündüz de yatıp dinlenirsin tabi öyle bir imkanın var ise
Busraaaakkk papatyakokulugece Bebek anneden besin almazsa nasıl gelişecek? Sürekli bi besin akışı var. Oruç oruç diye direten tayfayı hiç anlamıyorum gerçekten
dilekmom6 papatyakokulugece siz doktor musunuz? Bir şey olmaz diye kesin konuşmayn bence. Su çok önemli hamilelikte ve saatlerce su içilmeyecek. 14 hafta kritik dönem diye geçer. Geri dönüşü olmayan şeylere sebep olabilir. Kuran bile dememiş hamileler oruç tutsun diye. Siz de bir şey olmaz deyip vebale girmeyin derim. Doktorum bana kesinlikle tutmayacaksn dedi. Koca doktor ya bilgisiz değil herhalde.
tugceesnygt papatyakokulugece ben çocuğumu riske atamam zaten ilaç da kullanıyorum ilerde tutarım diye düşünüyorum herkesin fikri kendine
selma128 ebruelif_00 ben 20 haftaligim zorlaniyorum simdi gelişim cagi ve bebek icin cok onemli oncelik bebek sagligi sonra kazasini yaparsiniz emanet var karninizda yine siz bilirsiniz bende tuttum 5 gun kotulestim 3 gun ara verdm dun iyiydm tuttum ama yarin tutamayacagim sanirm bebek cok etkileniyor bas donmem cok oluyo
ABusraaaa ebruelif_00 yani bu biraz bunyenle.alakali bende ramazan ayı olmadan önce korunmasız ilişki yaşamıştık ve ben hani ilkten kalmam diyordum 2 ay sonra kalmistim oğlumda buda hemen tutmaz diye düşünmüştüm ama hamile kalmışım ve ben o zaman oruç tuttuydum bı sonlarına doğru bırakmıştım bikac gün kala oda adet olacam herhalde diye düşünmüştüm tutmayim demiştim sonra olmadım tekrar tutmaya başladım adet zamanim geçince test yapmıştım hamileymistim. Kızım sağ sağlım yanımda şuan
merve_tp Günahınız olmuyor neden hamilelikte tutmak istiyorsunuz ki bu kadar erken gebelikte özellikle? Beyin sinir sistemi gelişiyor yavrunzun. Hamilelik hastalıkla eş değer görür islam alemi. Kazası da tutulabilirken neden riske atıyorsunuz?
papatyakokulugece dilekmom6 ayy ne abarttın aylarca Susuz kalacak sanki doktor değilim tecrübeliyim hiçbir şey olmaz suyunu geceden iç güzelce ye tut. hiçbir şey olmaz kesinlikle eminim. doktor tutma mı demiş burdaki kişiye doktora sormak yerine buraya sormuş ilk iyi oku hiçbir yerde doktor tutma dedi yazmıyor postunun tutsun eminim birşey olmayacağına 👍👍
tugceesnygt dilekmom6 aynen haklısın bacim bide bilmiş bilmiş bisey olmaz diyor niye çocuğumu riske atıyım Rabbim bile zorunluluk göstermemiş müsamaha göstermiş
bilmemben ebruelif_00 bende 8 haftalik gebeyim ilk 3 ay bebek oluşumu için çok önemli olduğu için tutmucam 3 aydan sonra olsa yeteri kadar beslenerek tutulabilirdi bence