dilankozan ben karar verememiştim ama doktor diyabetten şüphelendi. Bebeğin kilosu çok önden gidiyo. O yüzden 4.5 hafta önce yaptırmak zorunda kaldım. Zamanı gelince de yaptırmam zaten. Yeter. Ama şöyle söyliyim. Bence canan karatay gibi insanlar şeker yüklemesi yaptırma diye başladı. Veya biri tesadüfen şeker hastası oldu öyle sandı herkes. Annem de hiç istemedi sakın yaptırma dedi. Hani canan karatay 1 dilim ekmek bile yemeyin, pirinç zehirli diyolar ya o gibi bence. Şeker yüklemesinden kaçan insanın ottan ve proteinden başka hiçbir şey ağzına 1 lokma bile atmayacak kadar dikkat eden insan olması lazım. Hem şeker yüklemesi şekerli diye kaçar, hem de eve gelince tulumba tatlısı, baklava yerse “ne alaka” olur diye düşünüyorum. Hamileliğinde 1 kez bile şeker tüketen insanın şeker yüklemesinden kaçmaması lazım diye düşünüyorum. Ben de asla yaptırmam diyodum ama şişeyi elime alınca içeriğine baktım, bilmediğim hiçbir madde yoktu. Gazoz falan asla içmemeye çalışıyorum ama gazoz bence daha zararlı.