Moz İyi günler. Öncelikle düşükleriniz için üzgünüm. Allah bir daha yaşatmasın. Daha sonra doğum konusuna gelirsek normal doğumun riskleri olabilir ama sezaryen de sıfır riskli bir doğum değil. Olacağı varsa her türlü oluyor zaten. Sizin düşük geçmişiniz olduğu için korkunuzu anlıyorum ancak normal doğum bahsedildiği gibi canavar bir şey değil. Acısı var tabi ki, illa olacak. Sezaryen de aynı şekilde ama sanırım doktorunuz gelişecek bir komplikasyon sonucu normal doğumda Allah göstermesin bebeğinize zarar geleceğini düşünüyor. Hiç şans vermeden bebeğin ve annenin durumunu göz önünde bulundurmadan direkt bu karara varmak aşırı saçma bana göre. Dese ki şöyle bir risk var, sorun var mecburen sezaryen olacaksın ben buna bir şey diyemem ama ortada hiçbir şey yokken ya bebeğe bir şey olursa deyip sezaryen yapmak istemek ne kadar doğru bilemiyorum. Sizin yerinizde olsam farklı doktorlardan da görüş alırım. Sıfır açıklık ve sıfır sancıyla su gelişi sebebiyle yatışım yapıldı. Harıl harıl su geldi ve kanamam oldu. Ona rağmen hastane gözetiminde normal doğumu bekledim. Bebek susuz kalmayana kadar ve herhangi bir risk oluşmayana kadar sezaryen olmam dedim. Çok şükür hiçbir sorun olmadı ve aynı akşam normal doğum yaptım devlet hastanesinde. Yine olsa yine normal doğumu beklerdim. Sürecim tamamen doğal olarak gelişti. Hiçbir müdahalede bulunulmadı. Kusura bakmayın uzun oldu ama naçizane fikirlerimi ve tecrübemi aktarmak istedim 😇😊