feridekul ![https://imgyukle.com/i/SVPXbS] merhaba kızlar 11 + 4 haftalıkken ikili tarama testi yaptırdım sonucum böyle çıktı doktorum beni Perinatoloji yönlendirdi benim gibi bu durumu yaşayan var mı lütfen bilgi verin çok büyük bi risk olmadığını söyledi ama tabiki bu durum beni biraz korkutuyor
esraa65 feridekul ense kalınlığına burun kemiğine baktılar mı kalpte parlaklık vs başka bi sorun görmüşler miydi hiç? Baska bulgu yoksa testin çok çok riskli gelmemis bence. Fetal DNA yaptırabilirsin icin rahat değilse
elifanit feridekul aynı şeyi bende yaşadım perinatolojiye gittim normal gibi ama çok kromozomsal hastalık çıkıyor her sene ddi… Fetal ile netleşir herşey ama bu risk down değilse başka bir şey de olabiliyor ddi fetal sonucunu bekliyorum Ölçüm kaç çıktı bizim sınırda dediler perinatolojiye gittiğim zaman onun ölçümü farklıydı
nesli1453 Yani 193 kişide bir kişide risk var diyo Benim 1/50 daha cok riskli içinizi rahat tutun inşallah bişey cıkmaz fetal dna yaptırabilirsiniz Benden direk amniyosentez aldılar
feridekul nesli1453 özel bir doktora gittim doktorumun önerdiği sıvı alcak bişey yok dedi ense kalınlığı 2mm biraz üstünde gözüküyor dedi fetal DNA Önerdi
ezgigs Benim riskim 1/50 idi doktor sevk edeyim seni ankaraya amniyonsentez yaptır dedi Çocuğun down olma ihtimali çok yüksek dedi Fetal verdim sonuç 2 hafta sonra çıktı ve temiz çıktı sorun yoktu için rahat olsun bence
feridekul nesli1453 cevap nesli1453 Yoktu ama bugün özele gittim ultrasonla baya inceledi bir hastalık bulamadım dedi ense kalınlığı sadece 2mm üstünde biraz o yüzden fetal dna istedi
ezgigs nesli1453 yoktu ense kalınlığı 0.9 du hatta dedimki down ihtimali çok yüksek diyorsunuz ama ense kalınlığı 0.9 dedim Doktorda ultrason verisine göre ikili test daha doğru bilgi veriyor dedi beni iyice korkuttu ama şükürler olsun Fetal temiz çıktı
metininprensesi  Benim böyle çıktı balım benimkinde hiç sorun olmadı bu orana göre senin o kadar da çok fark yok gibi müsterih ol iyi düşün dua et 🫶