Sevgili anneler merhabalar; Allah’ın izniyle 2 hafta sonra sezeryan ameliyatım var ve ilk gebeliğim. 35’inci haftada hastane çantamı hazırlayıp koymuştum. 37deyim eşim hazır mı çantan dedi evet dedim ve gösterdim; hurçlar ile bir valize sığdırmıştım. Cumartesi hastaneye giriş yapacağız ve pazar çıkacağız her şey yolunda ise… ( Bu arada doğum 1.5 saat uzaklıkta yakın bir şehirde olacak yani ihtiyaç olursa birşeyler evden alma şansım çok yok). Bana çok abarttığımı; bu çanta ile nereye gittiğimi, hem bebeği taşıyacağımızı hem çanta bu kadar ağır bir valiz hazırlamamı çok saçma bulduğunu söyledi. Ben de şok geçirdim. Çünkü gerçekten az şey koyduğumu düşünüyordum.
Çantama :
- Hurç- hemşireye (2 eldiven, 2 bez, Şapka, Tulum, iç Zıbın,) Battaniye
2.Hurç (12 tane bez, 2 tane alt açma ünit, 1 paket Islak Mendil, yarım paket Pamuk)
3.Hurç (⅔ yeni doğan takım, Ağız mendili (3-4 tane), Atlet (2 tane),
4.hurç Çıkış kundağı ve 1 tane el Havlusu
- Hurç (Set (2 gecelik, 1 sabahlık/hırka, 1 pijama takımı), Emzirme sütyeni, 2 külot, 2 çorap, Hasta Bezi (⅘ bez), Terlik, Meme ucu kremi (10 mg küçücük olan)
biberon, emzik, süt sağma makinesi, göğüs kalkanı, mama, maşa/düzleştirici, makyaj malzemesi vb. böyle şeyleri koymadım hiçbir şey almadım.
Sizce bu çanta abartılı mı?