suragungor
Bu hayatta gerçekten sağlık ocağındaki hemşireleri, ebeleri (%80 ile konuşuyorum genelleme yapıyorum) takmayacaksınız. Ben doktora yapmış bir sağlıkçıyım bunu da hemşiremiz bilir 33 yaşındayım ilk gebeliğim. Bana geçen ilk 6 ay anne sütü veriyoruz biliyorsunuz değil mi diyor evet biliyorsunuz zaten ben de sağlıkçıyım diyorum. Tamam ama mama vermeyin diyor ? Tamam tabiki bakalım elbette önceliğimiz değil diyorum, anne sütü çok önemli ama diyor ben de sırf işini yapıyor o da diye evet çok haklısınız falan diyorum. Sonra memenizden süt geldi mi gelmeye akmaya başlaması lazım diyor, 35. Haftadayım…. Öyle bir lazım insan fizyolojisinde yok; oladabilir olmayadabilir… Düşündüm ben daha genç hem tecrübesiz hem hassas bir anne olsam şu söyledikleri yüzünden gerçekten çok gerilirim…
O yüzden onları bir kitaptan konuşurmuş gibi düşünün. Anne sütü güzel kardeşim biz de biliyoruz 30 haftalık doğan bebeğin emme refleksi iyi olabiliyor 37 de olmayabiliyor. Bebekler çok bilinmeyenli denklem gibi. Önemli olan bebeğin yaşamını devam ettirmek, hep de mama verebilirsiniz, mama+süt de verebilirsiniz. Süt anneden de süt verebilirsiniz; yalnızca kendi canınızı sıkmayın.