Kızlar aslında birçoğumuzun fark etmediği bir şey var yani bekarken birçoğumuz yiyoruz içiyoruz hiçbir şekilde kilo almıyoruz hatta aramızda birçoğu kilo almak için ilaç bile kullanmıştır ama evlenince ne kadar dikkat edersek edelim ya da kilo aldık diyelim diyetisyene gidiyoruz işte program uyguluyoruz hop sonrasında o kilonu tekrar yarısını alıyoruz yani bir şeyler değişiyor yani spor da yapsan beslenmene de dikkat et sen en ufak bir kaçamak da değişiyor mesela ben bununla ilgili tiroid bezlerimin yavaşladığını fark ettim hatta doktora gittim sorun olmayacak şekilde çalıştığını ciddi anlamda yavaşlamadığını söyledi ben de tamam dedim pek umursamadım açıkçası devlet hastanelerinde pek ilgilenmiyor ama sonradan öğrendim ki ben 20 sene boyunca hızlı çalışan bir tiroitle yaşıyorum doğumdan sonra ben de tiroitim yavaşlamaya başlıyor şu an üçüncü gebeliğimdeyim tiroitim tamamen yavaşlamış sınırda ve benim saç dökülmem var kolumu kaldıracak halim yok enerjim düşük hep yatmak istiyorum yemek bile yemek istemiyorum bazen ya sanki bendeki bütün enerji bitmiş %0′ım kilo ile ilgili problem oluşturuyor yani vücuttaki birçok sağlık sorununu aslında tiroid ortaya çıkartıyor eğer en başta tespit edilip tedavi edilmezse o yüzden ben bence tiroidleriniz için mutlaka bir dahiliyeye gidip kontrol ettiren birçoğumuz bunu fark etmeden kilo ile mücadele ediyoruz saç dökülmesi ile mücadele ediyoruz üzerimizde bir yorgunluk var ya hamilelikte olur öyle şey belki kız çocuğudur kızarırlık yapar diyorlar ama bunun altında ciddi bir sağlık sorunu da yatıyor olabilir benden size tavsiye yani yeni fark etmiş bu konuda aydınlanmış biri olarak mutlaka dahiliye girip tiroidlerinizi kontrol ettirin